Ga naar inhoud
MAP

Zien & doen in Zuidoost Friesland

Ben jij graag actief bezig en wil je zien en doen in Zuidoost Friesland? Maar ben je ook heel goed in niets doen...? Dan is Zuidoost Friesland dé bestemming voor jou. Hier vind je volop actie en avontuur: denk aan fietsen, schaatsen, zwemmen, paardrijden en buitensport activiteiten. Wil je een beetje tot rust komen? Kom dan wandelen, varen, lanterfanten of cultuursnuiven in Het Andere Friesland. 

Wat is er nu mooier dan met natuurlijke materialen te spelen!

Uit gastenboek Blokhut Sparjebird - Hemrik

Hutten bouwen

De Ipad kan thuis blijven als je een dag naar Sparjebird gaat! Op deze mooie plek in de natuur kun je in de zomer spelen bij de waterpomp en 's winters doe je hink-stap-sprong om lekker warm te blijven. Sleep met takken, bouw een hut, klauter over de touwbruggen of in de klimboom!

En heb je trek gekregen van al dat spelen? In de gezellige blokhut is een familievriendelijk lunchcafé gevestigd, waar je pannenkoeken of tosti's kunt bestellen.

Lees meer
Sparjebird kinderen buiten spelen Sparjebird blokhut kinderen

Mooi om te zien waar mijn opa zijn vak van stoelenmaker leerde

Uit gastenboek Nationaal Vlechtmuseum - Noordwolde

Zelf rotan vlechten

In Het Andere Friesland wisten we het al lang; rotan is een prachtig materiaal voor de inrichting van je huis. Heel Nederland omarmt deze trend nu. 

In het dorpje Noordwolde werd in 1912 de Rijksrietvlechtschool opgericht, tegenwoordig het Nationaal Vlechtmuseum: hier kun je de ontwikkeling tot rieten design stoel bekijken. Ook kun je deelnemen aan een workshop om zelf de techniek van het vlechten te leren. Even doorzetten en dan heb je straks een handgemaakte mand!

Doe een workshop
Moderne rotan stoelen Workshop Rotan vlechten

Mijn dochter zei dat die dag van de buitenrit, de mooiste dag van haar leven was

Uit gastenboek Manege Sanninghoeve - Oudega

Rijden op echte Friezen

Misschien is het je droom... paardrijden op een echte Fries! In Het Andere Friesland is dit mogelijk. Geen brave rondjes door de piste, maar gewoon een mooie buitenrit.

Bijvoobeeld bij Manege de Sanninghoeve in Oudega kun je een prachtige buitenrit maken. Heerlijk rijden door natuurgebied de Alde Feanen. In stap, draf en galop door open velden, bos en water. Je zult je verwonderen over die sterke Friese paarden: hoe rustig en intelligent ze zijn. Hoe comfortabel ze jou op hun brede rug door de natuur voeren.

Ga naar de website
Friese paarden in het weiland Paardrijden friesen zandverstuiving

Uitjes met kinderen

Musea, galeries en historische gebouwen

Actie & avontuur