Ga naar inhoud
MAP

Golfen in Zuidoost Friesland

Double Bogey, Birdie, Hole-in-one, Condor Albatros, Swing, Par, Greenfee..... Komen deze termen jou bekend voor? Dan heb je vast een passie voor de golfsport! Wees welkom in Het Andere Friesland voor een heerlijk weekendje golfen in weldadige rust; je hebt hier keuze uit drie zeer gevariërende golfbanen én een disc golf course.

Golf- en Country Club Lauswolt

Aan de rand van Beetsterzwaag, ligt Golf- en Country Club Lauswolt verscholen tussen de bomen. De baan bestaat uit twee lussen van elk negen holes. Bos en water zijn steeds in het spel; recht slaan kun je oefenen bij de golfschool en Driving Range. 

In de achtertuin van de golfclub ligt hotel Lauswolt en restaurant De Heeren van Harinxma, door Leadingcourses uitgeroepen tot beste golfresort van Nederland! Reserveer hier een golfarrangement en je wilt nooit meer weg. 

Lees meer
golfbaan Lauswolt Restaurant Lauswolt Beetsterzwaag

Een genot om hier te spelen. Baan is uitdagend en afwisselend

Gastenboek Golf & Country Club Lauswolt - Beetsterzwaag

Golfpark de Hildenberg

Aan de rand van het Drents-Friese Wold ligt GEO gecertificeerd Golfpark de Hildenberg. Golfbaanarchitect Alan Rijks ontwierp een volwaardige 9-holes wedstrijdbaan met aantrekkelijke hoogteverschillen, uitdagende waterpartijen, bunkers en duinachtige zandverstuivingen.  

Bij Buitenplaats de Hildenberg kun je overnachten in luxe bungalows, grenzend aan deze schitterende duurzame golfbaan in Appelscha. 

Ga kijken!
Golfpark de Hildenberg Golfpark de Hildenberg

Gastvrije golfclub met een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding

Gastenboek Golfpark De Hildenberg - Appelscha

Golfclub Heidemeer

Vlakbij ijsstadion Thialf in hartje Heerenveen, vind je Golfclub Heidemeer in recreatiegebied De Heide. De golfbaan beschikt over negen zeer gevarieerde holes: vier holes slingeren door een bebouwd parklandschap, twee holes door het Heidebos en drie holes liggen idyllisch langs het fraaie Heidemeer.

Er zijn diverse oefenfaciliteiten, waaronder een driving-range, putting-green en een pitch- en chippingarea met oefenbunker. En naderhand een lekker drankje in Golfbar Mulligan. 

Reserveer een clinic
Golfclub Heidemeer Golfclub Heerenveen

Leuke uitdagende golfbaan met vele variëteiten

Gastenboek Golfclub Heidemeer- Heerenveen

Disc golf

Heb je wel eens van disc golf gehoord? Dit is een nog redelijk onbekende sport, maar er is een course in Sportstad Heerenveen! Raak net als ons verslingerd aan dit nieuwe outdoor spel!

In plaats van het slaan van een bal gebruik je een disc, die je vanaf de tee in een metalen basket werpt. Net als bij gewone golf, is het doel om elke hole in zo weinig mogelijk worpen te behalen. De speler die het minst aantal worpen nodig heeft, is de winnaar van het disc golf partijtje.

Kom meer te weten
Disc Golf Heerenveen Basket Disc Golf course Heerenveen

Discgolf is een individuele buitensport die veel precisie en kunde vereist