Ga naar inhoud
MAP

Voor ondernemers

Een duurzaam 2023!

Duurzaam ondernemen wordt steeds belangrijker. Niet alleen gezien de gestelde klimaatdoelstellingen vanuit de overheid, de gascrisis maakt de urgentie om de transitie te versnellen alleen nog maar groter.

We voelen allemaal de druk om ‘van het gas’ af te gaan. Maar duurzaamheid gaat verder dan zonnepanelen en warmtepompen. Met een veelzijdigheid aan (relatief eenvoudige) inspanningen kun je met jouw bedrijf een steentje bijdragen de druk op de aarde te verlagen. Dit heeft uiteraard ook voordelen voor jouw bedrijf, zoals dat je als bedrijf beter kunt inspelen op veranderende wensen van je gasten.

Tijdens een inspiratieavond in januari is er door verschillende sprekers al de nodige informatie uitgewisseld. Maar we gaan verder! 

Op 10 mei gaan we op safari! Tijdens deze safari nemen we een kijkje bij verschillende bedrijven die zich bezighouden met duurzaam ondernemen. Hanneke Schmeink van Vereniging Circulair Friesland gaat ook mee in de bus om samen met jou aan de slag te gaan met jouw duurzame doelen.

Op 7 juni staat er een themasessie over voeding op het programma. En op 21 juni is er een afsluitende bijeenkomst, waarbij we gezamenlijk na gaan denken over de vraag: wat ga jij doen om je bedrijf verder te verduurzamen? Je kunt je tijdens deze bijeenkomst eventueel aanmelden voor deelname aan vervolgtrajecten zoals Green Key en het Koplopers traject.

Meld je hier aan voor de volgende sessies:
Duurzaamheidssafari op 10 mei
Themasessie voeding op 7 juni
Slotbijeenkomst op 21 juni

Hier lees je de presentaties van Hanneke Schmeink en Albert Kooy terug. Door op hun naam te klikken download je automatisch hun presentaties.

Varen bootje Alde Feanen Amerikaanse molen

Stap in de bus!

Reviewcampagne 2022

Reviewcampagne 2022 ten einde

Na de succesvolle eerste editie van de reviewcampagne zijn we in 2022 verder gegaan met het vergaren van meer en betere reviews! 

In de eerste editie van de reviewcampagne in 2021 hebben veel ondernemers waardevolle feedback ontvangen van hun gasten via de verschillende reviewkanalen. Ook wij als Stichting Toerisme Regiomarketing Zuidoost Friesland hebben bijgeleerd gedurende de campagne. De lessen die we geleerd hebben zijn in 2022 opnieuw gebruikt maar nu voor een provinciebrede reviewcampagne. In heel Friesland konden toeristische en recreatieve ondernemers en organisaties deelnemen aan de nieuwe reviewcampagne. Dit is opnieuw een succes gebleken, want er werden in de periode van januari t/m september duizenden extra reviews vergaard.

Hier vind je alle informatie over de reviewcampagne 2022!

Sfeervolle bestemming bij uitstek

Zuidoost Friesland: de perfecte regio voor een uitje of weekendje in het najaar of winter. Ben jij er al klaar voor?

 Zorg dat je online vermelding er tiptop uitziet!

 

 • Inspiratiekaart

  De nieuwe inspiratiekaart Het Andere Friesland is beschikbaar! Op deze inspiratiekaart worden gerichte tips gegeven aan vijf verschillende doelgroepen en worden zij doorverwezen naar zuidoostfriesland.nl. De inspiratiekaart is gratis af te halen bij VVV Drachten.

  Bekijk de inspiratiekaart hier!
  Inspiratiekaart
 • Persbericht archief

  Klik hier voor een overzicht van alle persberichten die Toerisme Regiomarketing Zuidoost Friesland verstuurde. 

  Klik hier
  Persbericht archief Bloggersweekend fotografen
 • Workshop archief

  In de coronajaren '20/'21 hebben we veel workshops online gegeven. Deze kun je hier terugzien.

  Bekijk de workshops
  Workshop archief Workshop persreis
 • Contactpersonen

  Ingrid Mascini is regioaanjager in Zuidoost Friesland. Margreet Dröge en Johanna Kommerie assisteren haar hierbij.

  Het bestuur bestaat uit Gerard Wolters (voorzitter), Rob Meppelink (penningmeester), Janneke Epema, Petra Boorsma en Engbert Siderius.

  Neem contact op!
  Contactpersonen Golf overdekt
 • Nieuwsbrief

  Regelmatig verstuurt Stichting Toerisme Regiomarketing Zuidoost Friesland nieuwsbrieven aan ondernemers en andere belangstellenden. Hierin nodigen we je ook uit voor bijeenkomsten met mensen uit de sector.

  Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je op de nieuwsbrief!

  Meld je aan!
  Nieuwsbrief amerikaanse molen oudega
 • Foldermateriaal

  Bij de VVV in Drachten ligt een voorraad foldermateriaal van Zuidoost Friesland. Hier kun je ook je eigen folders naar toe brengen. Maak een afspraak voor halen of brengen.

  Maak een afspraak met VVV Drachten
  Foldermateriaal Museumplein
 • Facebookgroep

  Als ondernemer kun je je aanmelden bij de Facebook groep voor toeristisch ondernemers uit Zuidoost Friesland. Hier delen we regelmatig interessante informatie voor ondernemers. 

  Word ook lid!
  Facebookgroep Facebook

Handige links

 

Stichting Toerisme Regiomarketing Zuidoost Friesland (TRZF)​
Secretariaat: Leeuwerikstraat 46, 9201 ST Drachten
KVK nummer: 56181531
Bankrekeningnummer: NL 56 RABO 0314 5160 18