Ga naar inhoud
MAP

Zuidoost Friesland van boven

In Zuidoost Friesland zijn opvallend veel mooie uitkijktorens te vinden. Super plekjes om de omgeving te observeren en mooie plaatjes te schieten van Het Andere Friesland. Durfals kunnen daarnaast abseilen vanaf de uitkijktorens!

Ook is deze regio perfect voor avonturiers die houden van indoor of outdoor klimmen. Zowel de beginnende als de gevorderde klimmer kan zich uitleven in klimhal, klimbos of klimpark.

Uitkijktorens in Zuidoost Friesland

Fietsroute langs de uitkijktorens

Een prachtige fietsroute waarbij je vier van de uitkijktorens van Zuidoost Friesland in één dag bezoekt, is de route 'Fietsroute Uitkijktorens Zuidoost Friesland'. Tijdens deze route, die start bij De Zeven in het Fochteloërveen, kom je ook nog langs de Belvédèretoren, de Bosbergtoren en de uitkijktoren in Bakkeveen. De route is ongeveer 90 kilometer lang. Onderweg kom je ook nog langs het Ecokathedraal in Mildam en de vogelkijkhut in het Fochteloërveen. 

Hier vind je de fietsroute
Bosbergtoren

De torens op de kaart

Appelscha is voor mij het Ardennen van Friesland

Jannes de Bruin, Groningen

Overnachten op 41 meter hoogte

Heb je wel eens op grote hoogte geslapen? In Het Andere Friesland is een bijzondere plekje in de voormalige watertoren van Nes te vinden. Het dorpje Nes ligt vlakbij watersportdorp Akkrum.

Hier kun je luxe logeren in een suite op 41 meter hoogte. Compleet met bubbelbad, rijkelijk gevulde koelkast, xxxl bed en flatscreen, airco, zachte badjassen en fenomenaal uitzicht! De watertoren uit 1957 herken je niet meer terug in dit luxe Watertorenhotel!

Boek een nachtje!
badkamer watertoren hotel Nes suites watertoren hotel suites akkrum nes