Ga naar inhoud
MAP

Appelscha

Toeristische trekpleister in Zuidoost Friesland

Appelscha is een geliefd vakantiedorp in Zuidoost Friesland dat aan de rand van het 61 km² grote Nationaal Park het Drents-Friese Wold ligt. Het is een echte toeristische trekpleister met een schitterende natuur, de Bosbergtoren, attractiepark Duinen Zathe, de Boerestreekmarkten en daarnaast gaat vaarroute de Turfroute door Appelscha.

Maar ook kun je er ganzenborden met een app, of de Hein Mader Kunstfietsroute afleggen. Alle informatie kun je vinden bij het TIP kantoor in Appelscha.

Buitensport walhalla van Friesland

Appelscha staat bekend als het buitensport walhalla van Zuidoost Friesland, allerlei outdoor activiteiten kun je hier ondernemen.

Je kunt er geweldig mountainbiken op een ATB, klimmen in het outdoor klimpark, zwemmen in het Bosbad en GPS tochten doen.

Ook is dit dorp in Zuidoost Friesland uitermate geschikt voor het organiseren van groepsactiviteiten met je school, bedrijf of familie. Bij diverse bedrijven kun je uitjes boeken zoals droppings, abseilen en boogschieten. 

In Appelscha vind je daarnaast voldoende hotels en groepsaccommodaties om te overnachten, restaurants om iets te eten, mooie routes om af te leggen en bezienswaardigheden om te bezoeken. 

Ga naar de website
Mountainbiken Appelscha Outdoor Bos

Appelscha op de kaart