Wereldreis

Ga je mee op wereldreis naar Zuidoost Friesland?

Je hoeft echt niet ver weg om je vrienden te verbluffen met de mooiste Instagram-posts. Skip het vliegtuig en pak die fiets, trein, boot of auto naar Het Andere Friesland!

Beleef een heerlijke Indian Summer. Doe op één dag Moskou, Canada, Frankrijk en Egypte. Waan je - vlakbij huis - in de Provence. Bekijk geen moderne kunst in New York maar in Oranjewoud.    

#wereldreisfriesland     #hiermoetjezijn

Indian Summer

Indian Summer

Indian Summer bos herfst Beetsterzwaag

© Marcel van Kammen

Zuidoost Friesland is de perfecte regio voor een tripje in de herfst: geniet van de bijzondere kleuren in het bos! Je hoeft er écht niet voor naar Canada. 

Ardennen

Ardennen

Ardennen

© Jongens van Outdoor

Dit najaar hoef je niet naar de Ardennen! Buitensport liefhebbers kunnen hun hart ophalen in Appelscha en omgeving.

Burj Khalifa

Burj Khalifa

Bosbergtoren Appelscha bos uitkijktoren

© Marcel van Kammen

Wolkenkrabbers? Hebben wij ook! Misschien niet de hoogste van de wereld, maar vanuit de Bosbergtoren heb je waarschijnlijk nog een mooier uitzicht dan vanaf de toren in Dubai. En ook in deze toren bevindt zich een lift waarmee je naar boven kunt zoeven. 

Wereldreis in 1 dag

Wereldreis in 1 dag

camper kamperen meer

In Zuidoost Friesland kun je een wel hele bijzondere roadtrip maken! Bezoek op één dag maar liefst vier verschillende landen!

En oké een nachtje eraan vastplakken mag ook...

.

.

Arizona Drents Friese Wold

MoMA

MoMA

Laat het Museum of Modern Art in New York City even voor wat het is en kom naar museum Belvédère in Oranjewoud.

In een schitterend gebouw vind je eigentijdse kunst uit Friesland en ver daarbuiten.  

Op naar Santiago

Op naar Santiago

Kerk Oldeberkoop

Nieuwe energie opdoen? Ga op pelgrimspad. Volg bijvoorbeeld het Bonifatius Kloosterpad. Met de hoogste kerkdichtheid van Europa is Friesland een bezinningsbestemming van formaat.

Versailles

Versailles

Oranjerie Oranjewoud

© Oranjerie Oranjewoud

Verkeer je graag in hogere kringen? Je hoeft niet persé naar Versailles. Bezoek luxe landhuizen en bijbehorende parken in Zuidoost Friesland. 

Afrika

Afrika

Kraanvogels Fochteloo

Exotische kraanvogels komen gewoon naar je toe! In natuurgebied het Fochteloërveen kun je ze in levende lijve ontmoeten. 

Angkor Wat van het Noorden

Angkor Wat van het Noorden

Ecokathedraal Mildam

© Theo Wouda

Er is een tempel die je niet mag missen: in het dorpje Mildam groeit een ecokathedraal zonder plan vooraf en met vrije energie.

Sumatra

Sumatra

tijger in het bos

In het dorpje Nijeberkoop worden verwaarloosde tijgers opgevangen. Je kunt ze niet bezoeken, maar wel ondersteunen of er als vrijwilliger aan de slag gaan. 

Ontdekkingsreiziger

Ontdekkingsreiziger

wegwijzer boom

In Het Andere Friesland komt de ontdekkingsreiziger in jezelf naar boven. Bezoek plaatsen waar niemand ooit van hoorde, reis met een alternatief vervoermiddel en logeer op ondekte plekken. Doe net als Tinco Lycklama die in de 19e eeuw vanuit Zuidoost Friesland te paard naar de Oriënt vertrok.