Ga naar inhoud
MAP

Wintersporten in Zuidoost Friesland

Door de aanwezigheid van ijsstadion Thialf is Zuidoost Friesland in ieder geval dé wintersportbestemming in eigen land. Maar er is meer. Wat dacht je van sleeën vanaf de Kale Duinen bij Appelscha? Of schaatsen op het natuurijs van de Jan Durkspolder in de Alde Feanen? Of een dagje sauna in Boijl ?   

IJsstadion Thialf

Waarschijnlijk het bekendste ijsstadion ter wereld: Thialf Heerenveen. De plek waar veel bekende schaatsers gouden medailles hebben behaald: Rintje Ritsma, Yvonne van Gennip, Ireen Wüst en Sven Kramer. 

Kom je een keer kijken? Genieten van de uitzinnige sfeer in het ijspaleis? Koop een ticket voor een staanplaats in de 'Friesche Bocht', dan sta je tussen de harde kern en de dweilorkesten je schaatshelden toe te juichen. 

Ben je zelf een schaatser? Kom dan vrij schaatsen op de 400-meter baan van topkwaliteit. Voor kinderen is er een speciale krabbelbaan van 30x30 meter.

Ook cool; een curling of icebyk clinic!

Lees meer
Sportstad Heerenveen Thialf

De kraamkamer van schaats­legen­den, de concertzaal van uitzinnige schaatsfans

Website van Thialf - Heerenveen

Schaatsen op Natuurijs

Als er ergens gauw op natuurijs geschaatst kan worden, is het wel op het ondergelopen land van de Jan Durkspolder in natuurgebied de Alde Feanen.

Daarnaast zijn er een aantal natuurijsbanen in Het Andere Friesland te vinden. Voor een mooie 400-meterbaan in de openlucht kun je naar Oosterwolde, Steggerda, Nijelamer, Rottevalle, Drachten, Drachtstercompagnie, Bantega en Munnekeburen. Dussss.... schaatsen uit het vet en op naar Het Andere Friesland!

Check het ijs
Schaatsen natuurijs ondergaande zon Schaatsen kind valt

Wat een feest: mooi voor de wind schaatsen, en dan tegen de wind in terug ploeteren

Age Veldboom - IJsclub Lyts Begjin

Opwarmen in de sauna

In de koude wintermaanden is het belangrijk om af en toe lekker op te warmen. 

Neem bijvoorbeeld Het Friese Woud in Boijl. Hier vind je verschillende sauna's zoals een Kota-sauna en een blokhut sauna, een binnen- en buitenzwembad, een beauty- en massagesalon, een Hammam en Rhassoul ruimte.

Laat je onderdompelen in een gevoel van warme weldaad...

Reserveer direct
Sauna Tjaarda Wellness arrangement massage

Het saunacomplex behoort niet tot de grootste maar zeker wel tot de meest verzorgde

Gastenboek Sauna Het Friese Woud - Boijl

Wandelen en wellness

Weekendje weg in de winter? Kies voor een hotel met wellness. 

's Ochtends een stevige wandeling door de bossen en daarna met gloeiende wangen de wellness in! Geniet van een warm zwembad, de Finse sauna of een heerlijk hotstone behandeling.

Tenslotte de dag eindigen met een glaasje berenburg bij de haard; we kunnen het je warm aanbevelen. 

Bijvoorbeeld in Oranjewoud bij hotel Tjaarda, in Beetsterzwaag bij landgoed Lauswolt of in Oldeberkoop bij hotel Lunia kun je uitermate goed ontspannen. 

 

Zwembad Lauswolt luxe Winter wandeling Lauswolt

Hotels met wellness

Je moet wat als de wind nooit meer uit noordoost waait

Website van hotel Lunia - Oldeberkoop