Ga naar inhoud
MAP

Winterwandelen in Het Andere Friesland

Het Andere Friesland is bij uitstek dé wandelbestemming voor tijdens de winter, zowel voor geoefende wandelaars als voor mensen die deze winter voor het eerste de wandelschoenen aantrekken.

Struin over heide en door de bossen, loop korte of langere wandelroutes en warm daarna lekker op met een heerlijke ambachtelijke gemaakte kop snert óf in de jacuzzi.

In Zuidoost Friesland word je tijdens je wandelingen verrast met (cultuur)historie, verbluffende landschappen en knusse horecagelegenheden.

Ontdek het deze winter zelf tijdens een dagje uit of een weekendje weg!

Korte wandelroutes

Wandel aan de hand van knooppunten

Je kunt voor een kant- en klare route kiezen deze winter, maar je kunt er ook voor kiezen om je aan de hand van wandelknooppunten te laten verrassen over alles wat Het Andere Friesland je te bieden heeft! In Het Andere Friesland ligt een wandelknooppuntnetwerk van zo’n 1.500 kilometer. Met dit knooppuntsysteem is het onmogelijk om te verdwalen!

Hoe werkt het? Je start bij één van de vele informatiepanelen, kiest aan de hand van de kaart voor je een route en volgt vervolgens de cijfers van de door jouzelf samengestelde route. Eenvoudiger kunnen we het niet maken!

Hier vind je de knooppunten

Een hele andere kant van Oranjewoud gezien! Erg leuke route!

Review over Beleefroute Tante Marijke

Wandel met een spelelement

Heb je wel eens gehoord van Geocaching? Een leuk en uitdagend spel waarbij je overal ter wereld op zoek kunt naar verborgen schatten in de openbare ruimte. Veelal bestaan die schatten uit een buisje met daarin een logboek waarin je je gebruikersnaam kunt zetten, maar het is ook mogelijk dat je hele puzzels moet oplossen voordat je een cache kunt vinden dan wel openen. Veel caches zijn opgenomen in korte routes, zoals bijvoorbeeld de route 'Heksen van de Slotleane' bij Bakkeveen. Ook bij Beetsterzwaag en Oranjewoud zijn leuke korte cacheroutes.

Geocaching is ook erg leuk om te doen met kinderen! 

Blijf je ook slapen?

Na een lange wandeling door de sneeuw is er niets fijners dan lekker opwarmen bij een open haard, in een jacuzzi of met een kaarsje aan op tafel. Verblijf deze winter eens in een B&B of vakantiehuisje in Het Andere Friesland en ervaar het thuisgevoel op een hele andere plek.

Maak een keuze uit één van de vele prachtige accommodaties in ons bijzondere landschap.

Vind hier je accommodatie

In 2021 ontdekten de Outdoorbloggers de regio Zuidoost Friesland! Wandelend, fietsend, MTB'end en zelfs per E-scooter hebben zij het gebied verkend en verslag gedaan van hun bevindingen. Tijdens hun verblijf in Het Andere Friesland waren hun belevenissen te volgen via de hashtags #hetanderefriesland, #zuidoostfriesland, #winterwandelen #wandelen. Volg ook Het Andere Friesland via Instagram om op de hoogte te blijven!