Oranjewoud

Dé favoriet van het Koninklijk huis

In de prachtige bossen nabij Heerenveen ligt het dorp Oranjewoud verscholen. Statige landhuizen en stijlvolle lanen herinneren aan de tijd dat de Oranje Nassaus hier verbleven. De band met het Koninklijk huis ontstond toen in 1664 prinses van Oranje Albertine Agnes, weduwe van de Friese stadhouder Willem Frederik van Nassau, een landgoed kocht dat de naam Oranjewoud kreeg.

Parkgebied Het Oranjewoud is sinds 2012 door het ministerie van OCW aangewezen als beschermd dorpsgezicht, hier ligt ook het buurtschap Brongergea.

Kom ook genieten van de historische lanen, de oude Belvedère uitikijktoren, huize Oranjewoud en mooie evenementen als het Oranjewoudfestival in het levendige dorp Oranjewoud.

Festival met internationale allure

Het Oranjewoud Festival is een meerdaags muziekfestival dat ieder voorjaar plaatsvind op diverse binnen- en buitenpodia in het historische Parklandschap van Oranjewoud. 

Het festival trekt een breed publiek: van mensen die houden van klassieke muziek tot gezinnen met kinderen, en van locals tot internationale cultuurliefhebbers. Je mag best een hoge verwachting hebben van het Oranjewoud Festival; door bijdragen van (inter)nationale topmusici, inspirerende programma’s en prikkelende presentatievormen is het één van de belangrijkste terugkerende culturele evenementen in de provincie Friesland.

Laat jij je dit voorjaar ook inspireren door de mooie klanken in de prachtige historische omgeving? Kom naar het Oranjewoud Festival!

 

Ga naar de website

Oranjewoud op de kaart

Wat is er te doen in Oranjewoud?