Ga naar inhoud
MAP

Fraai

Haulerwijk

Mini-camping, B&B en Theetuin Fraai in Haulerwijk is een heerlijk relaxte plek om te verblijven. Slaap eens in een SRV-wagen, een Pipowagen of in één van onze retro-caravans en kom lekker ontbijten in het Theehuisje. Kampvuurtje toegestaan.

Op het Drie-Provinciën-Punt, nog net in Friesland, kun je in Haulerwijk terecht om lekker bij te tanken. Mini-camping Fraai heeft bijzondere huur-accommodaties. Je kunt bijvoorbeeld in een SRV-wagen slapen! Zo fotogeniek, dat je wel selfies blijft nemen!

Ook hebben we een grote Pipowagen, "Vrijer" genaamd, met eigen douche, toilet en mini-keuken, waar je als stel romantisch kunt overnachten. De knusse mintgroene Pipowagen is ook geschikt voor 2 personen en in de 2 retro-caravans kun je met respectievelijk 2 en 4 personen slapen. Voor al deze wagens kun je lekker samen een vuurtje stoken in de buitenkachel. Wil je liever anderen ontmoeten, kom dan naar de centrale kampvuurplek!

Fraai beschikt over luxe sanitair bij het Theehuisje en ook op het kampeerterrein staat een nieuwe sanitairunit. Een royaal ontbijt is te boeken in het theehuisje of in de accommodatie zelf. Op de camping mag je zelf een grote plek uitkiezen. Het geheel is zeer sfeervol, gezellig en creatief ingericht. Op de mini-camping kun je terecht met tent, caravan of camper. De camping is rustig gelegen en wordt omzoomd door bosranden.

Er is een meertje waar kinderen kikkers kunnen vangen (en vrijlaten natuurlijk). Ook kunnen de kinderen zich prima vermaken op de trampoline, de pingpongtafel of met het bij het Theehuisje beschikbare buitenspeelgoed. Bij slecht weer kun je sjoelen of een ander spelletje spelen in het Theehuisje.

Bij een overnachting ontvang je vrijkaarten voor het Openlucht Zwembad aan de overkant. Het dorp met winkeltjes, een leuk restaurant, diverse andere eettentjes en 2 supermarkten is op loopafstand. De bushalte is voor de deur. Groningen, Assen en Drachten liggen op een kleine 30 autominuten afstand.

Er is in de omgeving genoeg te doen: wandelen, fietsen, zwemmen, naar het museum of met de kinderen op pad..

Duurzame ondernemer

Bij Fraai staat duurzaamheid hoog in het vaandel!

 • Biodiversiteit versterken

  We hebben bij de start een paddenpoel gegraven, deze bevat inmiddels talrijke soorten vissen en padden/kikkers. Bovendien trekt het meertje waterlelies, vlinders en vogels aan (zelfs ijsvogels). De walbegroeiing is weelderig. We maaien stukken gras niet, zodat de bloemetjes kunnen blijven staan voor de insecten. We hebben zeer beperkt terreinverlichting middels losse verlichting op zonne-energie. We hebben vogelhuisjes, bijenhotels en gebiedseigen beplanting. De wilgentakken die gesnoeid worden, zetten we weer in de grond, zodat er nieuwe wilgen groeien. We hebben appelbomen, perenbomen, bramen, rode bessen en pruimen en we verwerken deze vruchten zelf tot produkten die we aanbieden aan de gasten. Ook hebben wij Green Key Gold.

 • Duurzaam gebruik van water

  We hebben waterbesparende kranen en douches en de vlotters op de toiletten zijn ingesteld op minder water per spoelbeurt. We hebben een regenton voor het bewateren van de planten.

 • Duurzame energiebronnen

  We hebben een groot aantal zonnepanelen en een hygienevat. Alle verlichting is LED-verlichting, daar waar mogelijk met sensor of tijdschakelaar. Vrienden op de Fiets kunnen goedkoop overnachten bij ons als ze lopend of op de fiets komen.

 • Gebruik van materialen

  Alle accomodaties zijn tweedehands. Zo hebben we een SRV-wagen van buiten weer in ere hersteld en van binnen geschikt gemaakt voor verblijf. Al het meubilair is tweedehands. We hebben een start gemaakt met duurzaam linnen.

 • Geld als middel voor creatie sociale en ecologische waarde

  We hebben ervoor gekozen De Buurtcamping Haulerwijk in te zetten en daaraan diverse andere zaken te hangen, zoals samenwerken met lokale ondernemers en instellingen. Daar waar mogelijk dragen wij bij aan lokale initiatieven, zoals voorheen het mede-organiseren van de Sinterklaasintocht of het helpen bij het genereren van inkomsten voor bijv. het zwembad, een lokaal uitgebracht boek. Ook zijn we zeer bereid materialen af te staan aan lokale initiatieven (Halloween bijv.), projecten en contactpersonen van bijv. statushouders, asielzoekers en vluchtelingen.

 • Versterken gezondheid en welzijn

  We gebruiken alleen ecologische schoonmaakprodukten met ecolabel en koffie en thee met ecolabel en Fairtrade logo. We bieden wandel en fietsroutes aan en promoten de bushalte voor de deur. Mensen op de fiets en wandelaars, die lid zijn van Vrienden op de Fiets kunen goedkoop bij ons overnachten. In 2023 hebben wij een lokale amateur fotograaf de mogelijkheid geboden bij ons te exposeren.

 • Versterken van maatschappij en cultuur

  We maken zelf producten en kopen lokaal producten voor onze ontbijtjes. We verkopen appelsap van de eigen appelboom. Ook organiseren we nu 5 jaar lang De Buurtcamping Haulerwijk, waarbij 1/3 van de plekken wordt ingezet voor mensen met een kleine beurs, 1/3 voor betalende buurtgenoten en 1/3 door vrijwilligers. Ook helpen wij andere plekken met het opzetten van een buurtcamping (neem dus vooral contact op bij interesse hierin). Wij organiseren De Buurtcamping met dorpsgenoten.

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Fraai

Hoofdweg-Boven 41
8433 LC Haulerwijk
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten