Ga naar inhoud
MAP

Stellingenpad

De Stellingwerven zijn het toneel van een prachtige nieuwe LAW-route, genaamd het Stellingenpad. Dit streekwandelpad gaat door Friesland, Drenthe en Overijssel en telt in totaal 260 kilometer. Bijzonder aan deze route is dat het het landelijke wandelknooppuntennetwerk volgt en dus geen eigen markering volgt.

De Stellingwerven is een bijzonder en eigenzinnig gebied, met een eigen cultuur, een eigen taal en eigen geschiedenis. Van het Stellingenpad is een wandelgids uitgebracht waarin de Griffioen, het fabeldier uit het wapen van de Stellingwerven, alle etappes inleidt. 

Het Stellingenpad is tot stand gekomen met dank aan de tomeloze inzet van Marian Nesse, die helaas net voor de officiële opening van het Stellingenpad op 64-jarige leeftijd kwam te overlijden. 

Overnachten tijdens je tocht over het Stellingenpad kan onder andere bij B&B's en trekkershutten.

Wandelroute van het Jaar 2023!

Het Stellingenpad is verkozen tot Wandelroute van het Jaar 2023!

Er waren vijf routes die kans maakten op de titel: het Betuwepad, GRP 161 Tour du Pays de Bouillon (BE), de Heuvelrughike, National Park Trail (BE) en het Stellingenpad. Tijdens de Fiets en Wandelbeurs in Gent is het Stellingenpad tot winnaar uitgeroepen en mag zich nu een jaar lang Wandelroute van het jaar noemen!

De vijftien etappes van het Stellingenpad - Door Friesland, Drenthe en Overijssel

Het was een prachtige etappe over voornamelijk onverharde paden door bossen, over heidevelden en door open gebied.

Suzanne van Dijk