Ga naar inhoud
MAP

Winterkamperen in Zuidoost Friesland

Ga op ontdekkingstocht

Je hoeft in Zuidoost Friesland niet bang te zijn dat er in de winter niks te doen is. Je kunt ook in de wintermaanden heerlijk op ontdekkingstocht. Kom bijvoorbeeld meer te weten over de Friese adel. Je kunt een toer maken langs plaatsen als Oranjewoud, Beetsterzwaag en Oldeberkoop en hun prachtige weelde bewonderen die er nog steeds is. Erg leuk is het Vorstelijk Koningspad. Dit is een stevige wandeling van 17 kilometer door de bossen van Beetsterzwaag. Daarvan geniet je niet alleen, maar warm je ook lekker op.

Lekker in beweging door te klimmen

Lekker in beweging door te klimmen Belvedere toren Oranjewoud Tjaarda

Als winterkampeerder houd jij wel van het avontuur. Waarschijnlijk is lekker klimmen dan ook iets voor jou. Goed nieuws: je kunt dit in de winter prima doen. In Zuidoost Friesland zijn vele uitkijktorens. Klim naar boven en observeer de omgeving van Het Andere Friesland, zoals we onze regio ook noemen. We hebben verder een klimhal, een -bos en -park. Wedden dat jij lekker warm blijft!

Dwaal door de Nationale Parken

In de winter gaan de Nationale Parken van Zuidoost Friesland natuurlijk niet dicht. Dus als jij komt winterkamperen en je houdt van de natuur, dan zit je goed. Het Andere Friesland heeft maar liefst drie Nationale Parken en één Nationaal Landschap. Al dat moois is er voor jou en zeker in de winter zie je weer heel andere dingen. Als het een beetje vriest, zijn de parken nog sprookjesachtiger dan ze normaal gesproken al zijn.

Indooractiviteiten

Eerlijk is eerlijk: als je komt winterkamperen, dan kan het zijn dat het een dag echt geen lekker weer is. Laat je daar niet door weerhouden. In Zuidoost Friesland zijn er genoeg indooractiviteiten. In Drachten is er bijvoorbeeld een escaperoom en eveneens in Drachten en in Heerenveen kun je heerlijk springen in een trampolinepark. Of ga een potje lasergamen! Die regen en kou ben je zo vergeten.

Lekker uiteten

Lekker uiteten

Natuurlijk kun je als je aan het winterkamperen bent prima een soepje opwarmen. Maar je vindt het vast ook fijn om een avondje uiteten te gaan. In Zuidoost Friesland vind je vele restaurants; van theater- tot huiskamerrestaurant en van vegetarisch tot bourgondisch vlees. Er zit altijd wel iets lekkers voor je bij. Na je culinaire uitspatting kun je dan weer vol energie verder met je winterkampeeravontuur.

Winterwandelen

Winterwandelen

Wist je dat Het Andere Friesland dé bestemming is voor winterwandelen? Trek stevige schoenen of laarzen aan, en ga er lekker op uit in Nationaal Park Drents-Friese Wold of in de duinen bij Bakkeveen!

Het Andere Wintersport

Het Andere Wintersport

Naast winterwandelen kun je nog veel meer sporten beoefenen in de winter in Het Andere Friesland. Dat noemen we ook wel: Het Andere Wintersport! Denk bijvoorbeeld aan mountainbiken in de bossen, schaatsen op een ondergelopen weiland of (bij gebrek aan natuurijs) in ijstempel Thialf!

Winterkamperen: ervaar het zelf!

Heb jij er wel eens over nagedacht om te winterkamperen in Zuidoost Friesland? Maar liet je jezelf tegenhouden, omdat kamperen op de een of andere manier altijd wordt geassocieerd met de zomer? Dan moet je je echt niet laten tegenhouden. Ga het gewoon doen! Anita Boes vertelt in haar blog meer over hoe zij het vond om de eerste keer in de winter te kamperen. Haar conclusie: het is heerlijk en zeker voor herhaling vatbaar.

  • Campings om te winterkamperen

    Binnen Zuidoost Friesland zijn er meerdere campings waar je in de winter prima terechtkunt met je caravan of tent. Ze bieden je niet alleen een fijne plek, maar ook sanitair en vaak een gezellige recreatieruimte, restaurant of andere plek waar je kunt opwarmen. Campings die hun deuren openen zijn o.a.: De Wilhelminahoeve in Elsloo, La Dure in Rottevalle, It Wiid in Earnewâld en De Stjelp in Oudega.

  • Boerderij- en natuurcampings

    Sta je liever op een natuurcamping? Dan kun je terecht bij De Bekhofschans in Boijl en Minicamping Singel in Jubbega. De Geele Bosch in Oldeholtwolde is een van de leukste boerderijcampings van Friesland.

  • Mooie plekken voor je camper

    Heb je eigen camper? Ook dan kun je in het winterseizoen op meerdere plekken terecht. Je camper parkeer je in de winter bij Op Het Eind in Wijnjewoude, De Kalkovens in Gorredijk en De Geele Bosch in Oldeholtwolde. In Appelscha kun je terecht op twee prachtige plekken: De Compagnonshoeve en de Camperplaats.

Heb je ook zo genoten van je winterkampeeravontuur in Het Andere Friesland? Plaats je foto's van Zuidoost Friesland dan op social media met de hashtag #HetAndereFriesland!