Ga naar inhoud
MAP

Bakkeveen

 • de Slotplaats

  Het mooiste gebouw van Bakkeveen is toch wel de Slotplaats, ooit gebouwd voor de invloedrjke familie Aylva. Op het omliggende landgoed vind je allemaal mooie bezienswaardigeheden zoals de zonnewijzer, de Burmaniazuil, de boomgaard, de sterrenschans en het Sterrenbos: speciaal aangelegd voor de jacht.

  Lees meer
  de Slotplaats Slotplaats Bakkeveen zijaanzicht
 • Sterrenschans

  De sterrenschans op landgoed De Slotplaats is een zeshoekige wal van aarde in de vorm van een ster. Een schans is een historsch verdedigingswerk, maar hier gaat het om een educatief ontwerp van landschapsarchitect Knoop, aangelegd in opdracht van Jonkheer Burmania. Pas in 1991 werd de schans herondekt en daarna gerestaureerd. 

  Meer over deze schans
  Sterrenschans Sterrenschans

bij vorst kun je hier schaatsen op een stervormige ijsbaan!

MooiFriesland.nl
 • Mandefjild

  Een natuurgebied van maar liefst 261 hectare groot, bestaande uit bos, heide en zandverstuivingen. Het gebied bestaat uit de Bakkefeansterdúnen, de Harmsdobbe, Ald Bakkefean, de Heide van Allardsoog en de Landweer. Schapen en pony's grazen hier het hele jaar rond. 

  Lees meer
  Mandefjild Bakkeveen heide hekje
 • Allardsoog

  Een gehucht vlakbij Bakkeveen, precies op de grens van Friesland, Groningen en Drenthe. In de gevel van één van de huizen is in 1785 een alziend oog ingemetseld: dit heeft te maken met een 18e eeuwse legende over boer Allard van Scheltinga die zijn drie zonen, wonend in Drenthe, Friesland en Groningen, tegelijk in de gaten wilde houden. 

  Allardsoog
 • Grafheuvels

  Als je op de heide van Allardsoog de gele-paaltjesroute volgt, wandel je heel ver terug in de tijd. Je komt over de holle weg: een handelsroute uit de middeleeuwen en zelfs langs grafheuvels uit de nieuwe steentijd!

  Bakkeveen Allardsoog

Bakkeveen, in één woord: fantastisch

Tineke Smit (Zoover.nl)

Grootste openluchtmarkt in Noord Nederland

Bakkeveen staat bekend als de grootste openlucht vlooienmarkt in Noord-Nederland. De gezellige markten die iedere maand plaatsvinden, trekken meer dan 500 standhouders en duizenden bezoekers per keer. 

De markt is compact wat betreft loopafstanden; de standhouders staan langs verschillende laantjes in het dorp opgesteld, waar het publiek op z'n gemak tussendoor kan slenteren. Er is een breed aanbod aan tweedehands spullen wat vanuit vele verschillende kofferbakken wordt verkocht: van meubels tot speelgoed en van kleding tot antiek. 

Zonder je aan te melden, kun je ook zelf jouw tweedehands spulletjes op deze kofferbakmarkt aanbieden. Er is altijd wel een plekje waar je kunt staan met je volgeladen wagen. De markt duurt tot 13.00 uur, hierna kun je bijvoorbeeld genieten van een welverdiende high tea bij de Slotplaats.  

Ga naar de website
super vlooienmarkt Bakkeveen Vlooienmarkt Bakkeveen kinderen kopen

In Bakkeveen koop je de mooiste vintage vondsten voor weinig!

Bakkeveen op de kaart