Bakkeveen

Bloeiend dorp in Zuidoost Friesland

Bakkeveen is al 80 jaar een bloeiende toeristische bestemming in Zuidoost Friesland. Het gebied rondom het dorp is ruim bedeeld met afwisselend natuurschoon, zoals zandverstuivingen, heuvels, heidevelden en bossen. Bijvoorbeeld natuurgebied het Mandefjild van het Fryske Gea is een echte publiekstrekker.

Voor families zijn er goede voorzieningen aanwezig, denk aan een zwembad, doolhofpark en uitkijktoren. Ook is Bakkeveen bekend vanwege de vele markten en andere evenementen die hier georganiseerd worden. Bij het TIP kantoor in Bakkeveen kun je alle toeristische info vinden!

Je kunt je auto het beste parkeren bij TOP Bakkeveen - Mjumster Wei (P-plaats) en van hieruit mooie fietstochten en wandeltochten maken.

Grootste openluchtmarkt in Noord Nederland

Bakkeveen staat bekend als de grootste openlucht vlooienmarkt in Noord-Nederland. De gezellige markten die iedere maand plaatsvinden, trekken meer dan 500 standhouders en duizenden bezoekers per keer. 

De markt is compact wat betreft loopafstanden; de standhouders staan langs verschillende laantjes in het dorp opgesteld, waar het publiek op z'n gemak tussendoor kan slenteren. Er is een breed aanbod aan tweedehands spullen wat vanuit vele verschillende kofferbakken wordt verkocht: van meubels tot speelgoed en van kleding tot antiek. 

Zonder je aan te melden, kun je ook zelf jouw tweedehands spulletjes op deze kofferbakmarkt aanbieden. Er is altijd wel een plekje waar je kunt staan met je volgeladen wagen. De markt duurt tot 13.00 uur, hierna kun je bijvoorbeeld genieten van een welverdiende high tea bij de Slotplaats.  

Ga naar de website

In Bakkeveen koop je de mooiste vintage vondsten voor weinig!

Uitkijktoren Bakkeveen

Uitkijktoren Bakkeveen

Evenementen in Bakkeveen

Wat is er te doen in Bakkeveen?

Paardrijden zandverstuiving Friese paarden buitenrit

Paardrijden zandverstuiving Friese paarden buitenrit

Routes in Bakkeveen

Fietsen of wandelen in Bakkeveen?

Vakantiepark chalets Bakkeveen

Vakantiepark chalets Bakkeveen

Bedrijven in Bakkeveen

Waar kun je eten of overnachten in Bakkeveen? 

Bakkeveen op de kaart