Ga naar inhoud
MAP

Nationaal Park het Drents-Friese Wold

Eén van de 21 Nationale Parken in Nederland is het Drents-Friese Wold. Het op de grens van Friesland en Drenthe gelegen natuurgebied is - na de Veluwe - het grootste bosgebied van Nederland.

Maar dit park staat vooral bekend om haar zandduinen; het Aekingerzand. Vanuit het Buitencentrum in de toeristische plaats Appelscha kun je de zogenaamde Kale Duinen intrekken.

 

Buitencentrum Terwisscha

Bij het Buitencentrum van Staatsbosbeheer in Appelscha kun je informatie krijgen over het natuurgebied en de recreatieve mogelijkheden.
 
Vanuit deze locatie starten verschillende routes, zoals een familiepad van ongeveer 2 kilometer, dat geschikt is voor iedereen; óók voor rolstoelers of mensen met een kinderwagen. Voor ATB routes, ruiterroutes, fietsroutes en lange wandelroutes ben je hier aan het juiste adres. 
 
Ook vind je hier horeca, een toiletvoorziening en speeltoestellen voor de kinderen. Leuk voor kids is het blotevoetenpad! En de safari's met de boswachter.
 
Kom meer te weten
Excursie boswachter appelscha

Het voelt als een compliment dat de oehoe zich hier thuis voelt

Boswachter Widmar van der Meer

Paardrijden in de natuur

Voor een mooie paardrijtocht door de duinen hoef je niet persé naar de kust. Nationaal Park het Drents-Friese Wold biedt vier verschillende routes voor ruiters en menners.

Ze zijn elk met een bordje in een eigen kleur aangeduid. Bij het Buitencentrum in Appelscha is er voldoende ruimte om je trailer te parkeren. Ten noorden van het Canadameer aan de weg Appelscha-Wateren is een speciale spartelvijver voor paarden aangelegd.

Lees meer hierover

Bedrijven in de buurt

Routes in de buurt