Ga naar inhoud
MAP

Zeilschool Pean

Akkrum - Nes

Pean is een recreatiebedrijf in hartje Friesland. Het is een zeilschool waar je goed leert zeilen én veel plezier beleeft op zeilkamp. Daarnaast is het jaarrond de plek waar groepen tussen de 10-130 personen verblijven in een van de groepsaccommodaties.

Pean is een recreatiebedrijf in hartje Friesland. Het is in de eerste plaats een zeilschool waar je goed leert zeilen én veel plezier beleeft op zeilkamp. Daarnaast is het jaarrond de plek waar groepen tussen de 10-130 personen verblijven in een van de groepsaccommodaties. En bovendien is het vertrekpunt voor je vaartocht met sloep of valk door het waterrijke Friesland.

Friesland en zeilen - Die combinatie vind je bij Pean. Midden in de natuur, direct aan open vaarwater. Dat maakt het zo'n geschikte plek voor zeilschool en bootverhuur.

Zeilkampen zijn er voor iedereen tussen 8-19 jaar in de zomer. Voor gezinnen zijn er speciale kampen in de meivakantie en met Pinksteren. Aparte, kleine leeftijdsgroepen zijn kenmerkend voor onze zeilschool.
De groepsaccommodaties 'Jister' en 'Berch' zijn te huur op basis van zelfverzorging. Verzorging van maaltijden en/of programma kun je ook aan Pean overlaten.


Wil je niet zelf moeten zorgen, maar juist verzorgd worden? Zie daarvoor onder arrangementen. Ook voor bedrijfsuitjes.
Bootverhuur in hartje Friesland: zeilen in de valk, varen met een motorsloep of motorbootje.

Bekijk ook de prachtige waterlodges op Pean Buiten.

Duurzame ondernemer

Bij Zeilschool Pean staat duurzaamheid hoog in het vaandel!

 • Biodiversiteit versterken

  - De vakantiehuisjes zijn bijzonder ruim opgezet. Ieder huisje heeft ca. 300 vierkante meter natuurlijke tuin eromheen. - Er staat een voedselbos tussen de huisjes. En hele stukken worden niet gemaaid zodat de natuur zich hier kan ontwikkelen. - Overal kun je kruiden plukken, en later in het jaar ook fruit. - Er is een tafel met lokale en verse producten. Bijvoorbeeld eieren van eigen kippen, rozemarijn en munt.

 • Duurzame energiebronnen

  - Er worden diverse soorten boten verhuurt. De dieselsloepen zijn vervangen door elektrische sloepen. Dat geeft minder uitstoot, minder herrie en minder golfslag. - Pean ligt op een afgelegen plek. Door boothuurders gratis op te halen vanaf het treinstation (ca. 5 km verderop) worden gasten gestimuleerd om met het OV te komen.

 • Gebruik van materialen

  - De huisjes bestaan zowel binnen als buiten volledig uit hout. - Voor het interieur is er een mix van oud en nieuw meubilair, zo zijn er bijvoorbeeld ook meubels van Marktplaats. - In de huisjes staat een welkomstpakketje klaar met duurzaam toiletpapier van The Good Roll, 100% biologisch afbreekbare koffiecups van De Koffiejongens en biologische zeep van Suver. - In de huisjes is een compleet assortiment aan duurzame schoonmaakmiddelen beschikbaar voor de gasten, van Ecocover.

 • Versterken van maatschappij en cultuur

  - Via een begeleid werken traject werkt iemand met een beperking bij Pean. En sinds mei 2022 hebben we er tevens 3 Oekraïense collega's bij. - In 2023 krijgen alle collega's een stukje 'Land van Ons' wanneer ze jarig zijn. Een mooi duurzaam cadeau waarmee wordt bijgedragen aan het herstel van de biodiversiteit en het landschap in Nederland. - Er wordt vaak voor 140 man gekookt, en inmiddels wordt er 2x per week vegatarisch geserveerd.

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Zeilschool Pean

Pean 1
8494 NB Akkrum - Nes
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten