Ga naar inhoud
MAP

Monument voor toekomstig geluk

Drachten

In 2018 werd er bij de Tjaardaflats in Drachten een grote kleurrijke raket geplaatst. Het beeld staat symbool voor de vooruitgang in de jaren '60 van de vorige eeuw, de periode waarin de Tjaardaflats zijn gebouwd. De raket verwijst naar de ruimtevaart in...

In 2018 werd er bij de Tjaardaflats in Drachten een grote kleurrijke raket geplaatst. Het beeld staat symbool voor de vooruitgang in de jaren '60 van de vorige eeuw, de periode waarin de Tjaardaflats zijn gebouwd. De raket verwijst naar de ruimtevaart in de jaren '60 als teken van vooruitgang, en de felle kleuren refereren naar DaDa en De Stijl, waar Drachten een nauwe verbintenis mee voelt.

Aan de raket, die gemaakt is door kunstenaar Frank Koolen met behulp van zijn destijds zevenjarige dochter, is een loterij verbonden.

Iedere maand verschijnt er een andere kleur op de kop van het beeld met daarbij een nummer. De kleur en het nummer zijn te linken aan een huisnummer van één van de Tjaardaflats. De bewoners van dat adres winnen die maand een prijsje, afkomstig van de lokale middenstand. Bij de lancering van de raket werd erover gesproken om de loterij tien jaar lang vol te houden.

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Monument voor toekomstig geluk

Tjaarda
Drachten
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten