Ga naar inhoud
MAP

Smallingerland

Drachten is na Leeuwarden de grootste plaats in Friesland en daarmee de hoofdplaats van de gemeente Smallingerland. Deze plaats is altijd in beweging. Op het gebied van kunst en cultuur zijn hier de nodige stunts uitgevoerd. Zo werden inwoners van deze plaats op een dag wakker met allerlei metersgrote rode mieren, her en der verspreid op het asfalt. Stunt van een plaatselijke kunstenaar in samenwerking met Schouwburg de Lawei. Drachten staat daarnaast bekend om de skûtsjehistorie. 

Smallingerland is echter méér dan alleen Drachten. Rondom Drachten vind je allerlei dorpjes waar van alles te beleven is. Op culinair gebied kom je er aan je trekken, je kunt er actief buitensporten,  er is veel vertier op en rondom het water mogelijk, op het gebied van kunst & cultuur kun je je hart ophalen en er zijn talloze routes die je langs al dat moois loodsen.

De Restaurantweek

Kom van 1 t/m 10 september genieten van al het lekkers dat Smallingerland te bieden heeft tijdens De Restaurantweek! Maak kennis met je nieuwe favoriete restaurant door een verrassingsmenu te verorberen in één van de deelnemende restaurants. Zo maak je op een leuke, voordelige en lekkere manier kennis met restaurants in de regio!

Klik op onderstaande knop voor meer info!

Klik hier!