Ga naar inhoud
MAP

Smallingerland

Drachten is na Leeuwarden de grootste plaats in Friesland en daarmee de hoofdplaats van de gemeente Smallingerland. Deze plaats is altijd in beweging. Op het gebied van kunst en cultuur zijn hier de nodige stunts uitgevoerd. Zo werden inwoners van deze plaats op een dag wakker met allerlei metersgrote rode mieren, her en der verspreid op het asfalt. Stunt van een plaatselijke kunstenaar in samenwerking met Schouwburg de Lawei. Drachten staat daarnaast bekend om de skûtsjehistorie. 

Smallingerland is echter méér dan alleen Drachten. Rondom Drachten vind je allerlei dorpjes waar van alles te beleven is. Op culinair gebied kom je er aan je trekken, je kunt er actief buitensporten,  er is veel vertier op en rondom het water mogelijk, op het gebied van kunst & cultuur kun je je hart ophalen en er zijn talloze routes die je langs al dat moois loodsen.

Licht op Drachten

Drachten beleefde in 2023 de eerste editie van het nieuwe festival LICHT OP DRACHTEN. Een tiendaags lichtkunstfestival in en rond het centrum van Drachten tijdens de donkere dagen in het late najaar. Naast een route met grote en kleinere lichtkunstwerken, werd er een uitgebreid programma opgezet. Het festival was een groots succes: maar liefst 25.000 bezoekers wisten Drachten te vinden!

Met veel verschillende op licht gebaseerde werken, zoals sculpturen, installaties en projecties, zette het festival de verschillende pleinen, gevels, bruggen en verborgen plekken van Drachten op een nieuwe en betoverende manier in het licht. Licht op Drachten is een gratis te bezoeken terugkerend lichtfestival voor jong en oud. Houd deze pagina in de gaten voor nieuwe data!

Klik hier!

Activiteiten en evenementen in Smallingerland