Ga naar inhoud
MAP

Reuring op het water

Watersport is de rode draad door de provincie Fryslân en daar weten ze in Smallingerland wel raad mee! Pak de kans om bij de zeil- en supscholen kennis te maken met deze sportieve watersporten. 

Het uitgestrekte natuurgebied De Alde Feanen (Nationaal Park!) is met een (gehuurde) sloep, kano, kajak of supboard het beste te ontdekken. Dit waterrijke laagveenmoeras is hét pronkjuweel van natuurbeheerder It Fryske Gea en is een ware natuurbeleving. 

Smallingerland ademt skûtsjes!

Wist je dat de meeste wedstrijdskûtsjes gebouwd zijn bij de Drachtster scheepswerven?

Scheepsbouw van der Werff aan de Buitenstervallaat voert dit ambacht nog steeds uit. Daarnaast heeft Drachten als enige twee wedstrijdskûtsjes in de beroemde SKS-competitie: Drachten en D’Halve Maen.

Wil je zelf ook eens op een skûtsje zeilen? Dat kan!

Tijdens de zomermaanden stap je in Rottevalle op skûtsje de Rot; het eerste en oudste nog in de vaart zijnde ijzeren skûtsje waarmee je een ronde over de Lits en de Leijen kan varen.

Dit kan elke donderdagavond tussen 19:00 en 21:00 uur, ook andere dagen met familie en vrienden is in overleg mogelijk. Heerlijk de stilte op het water en de wind in de zeilen! Meer informatie via www.derot.nl, reserveren kan via 06-51946626/ 06-55864180

Vergeet tot slot niet het meer bij Rottevalle: De Leyen. Hier kun je volop recreëren, zwemmen, suppen, kanovaren of heerlijk relaxen op het terras!

Bootverhuur, jachthavens, jachtwerven en meer!