Ga naar inhoud
MAP

Actief buiten in Smallingerland

Daarvoor ben je in Smallingerland aan het juiste adres. Er zijn veel mogelijkheden om actief te ontspannen! 

Zo prikkel je alle zintuigen bij het lopen van het Blotevoetenpad, of je kiest voor een potje Boerengolf in Drachtstercompagnie. Nog een tip: je eigen hut bouwen! Daarvoor ga je naar Spijkerdorp in Drachten. 

Een sprookjesachtige route voor de kleintjes tref je in Boornbergum: het Kabouterpad. Als je heel stil bent, hoor je de kabouters misschien wel lopen! 

Wist je dat je in Smallingerland ook modern kunt schatzoeken? Dat kan met de app Geocaching: lekker speuren en puzzelen! Verkoeling zoek je natuurlijk aan het water. Zwemmen, spelen en picknicken kun je heel goed bij Paviljoen De Leyen, het Slingepark of bij Smalle Ee. Doe je het liever wat rustiger aan? In de vijvers en wateren binnen Smallingerland kan gevist worden met de VISpas! 

Tot slot: de agenda van Nationaal Park De Alde Feanen staat vol met bijzondere uitjes, zoals waterdiertjes spotten en avondkanotochten. En over tochten gesproken: met een e-chopper van Next Adventure rijd je fluisterstil en hip langs prachtige routes door verrassende natuur.