Ga naar inhoud
MAP

Smullingerland

Lekker lunchen

Pauzeren tijdens een fiets- of wandeltocht wordt heel bijzonder bij een van de unieke theetuinen onderweg! Heb je tijdens het winkelen zin in een heerlijke kop koffie of thee met wat lekkers erbij, dan is er volop keus bij de lokale horeca. Natuurlijk ben je ook van harte welkom voor de lunch, zowel in Drachten als in de dertien dorpen. We zetten alvast 10 adressen op een rij waar je heerlijk kunt lunchen:

Bijzonder dineren

Voor een sfeervol diner kun je terecht bij uitstekende restaurants die een goede naam hebben opgebouwd. Proef bij deze gerenommeerde restaurants zoals Restaurant Thús in Drachten, Het Spijshuys in Boornbergum of De Herberg van Smallingerland ook eens de gerechten met de erkende Friese streekproducten.

Aan diversiteit geen gebrek, want ook restaurants met bijvoorbeeld Mediterrane of Oosterse keuken zoals Marhaba, Nazareth Tapas & Grill, Sondrio pizzeria-ristorante of Molino Asian Bistro zijn goed vertegenwoordigd in Drachten! 

Voor een avond gezellig uitgaan, borrelen met bites en beats, dan zijn vooral de horecazaken op De Kaden in Drachten ‘the place to be’. Denk bijvoorbeeld eens aan Restaurant Binnen of James Bistro & Bar

Thuis genieten

Mocht je liever zelf willen koken, vergeet dan niet om bij de streekwinkels in te kopen! Biologische en eerlijke producten, veelal uniek voor onze streek, zijn daar te vinden. De enthousiaste ondernemers hebben vaak fijne tips voor een heerlijke maaltijd.

 

Van 6 t/m 15 september is het weer Restaurantweek in Smallingerland!

Je kunt dan bij de deelnemende restaurants genieten van een 2-gangen verrassingslunch of een 3-gangen verrassingsdiner. Laat je verrassen door de verscheidenheid aan smaken en gerechten die de chefs met liefde en passie voor je hebben bereid. Of je nu een doorgewinterde fijnproever bent of gewoon op zoek bent naar een gezellige maaltijd, de Smullingerland Restaurantweek biedt voor ieder wat wils. 

 

 

Restaurants, eettentjes en meer!