Ga naar inhoud
MAP

Kunst baart gunst

Smallingerland is met recht trots op de lokale kunstenaars.  

Kunstobjecten van Drachtster kunstenaars zoals Henk Hofstra en Jan Ketelaar kregen zelfs internationale bekendheid! De werkplaats van Jan Ketelaar is te vinden in De Sluisfabriek, broedplaats voor creativiteit zoals theatervoorstellingen en exposities.  

Museum Dr8888 is gevestigd in een oud klooster en geniet landelijk faam als het gaat over beeldende kunst in de 20e eeuw, met Dada en De Stijl als voorbeelden. Ook is er in het pand een cultuurhistorisch centrum over Smallingerland te vinden. 

Vanuit het museum worden elke vrijdag stadswandelingen georganiseerd naar de museumwoning Van Doesburg-Rinsma. Deze 'Stijl' woning bevat de primaire kleuren geel, rood en blauw. De gidsen van Smelne’s Erfskip vertellen je tijdens de rondwandeling alles over De Stijl en de bijzondere historie van Drachten!

Wil je een avondje uit? Genieten van muziek en theater? Ga dan naar De Lawei voor uiteenlopende voorstellingen. In deze schouwburg is ook een expositieruimte genaamd De Galerij met diverse tentoonstellingen.

Kunst, musea en bezienswaardigheden