Ga naar inhoud
MAP

Kunst baart gunst

Smallingerland is met recht trots op de lokale kunstenaars.

Wil je je ook onderdompelen in deze verschillende vormen van creativiteit of een kunstrondje doen? We geven je graag een paar interessante suggesties mee, zodat je niets vergeet tijdens je bezoek aan Smallingerland.

  • Kunstobjecten van Drachtster kunstenaars zoals Henk Hofstra en Jan Ketelaar zijn internationaal bekend! De werkplaats van Jan Ketelaar is te vinden in De Sluisfabriek, broedplaats voor creativiteit zoals theatervoorstellingen en exposities.  
  • Je kunt ook eens langs het Atelier van Durkje Haringa voor de mooiste aquarellen. 
  • Museum Dr8888 is gevestigd in een oud klooster en geniet landelijk faam als het gaat over beeldende kunst in de 20e eeuw, met Dada en De Stijl als voorbeelden. Ook is er in het pand een cultuurhistorisch centrum over Smallingerland te vinden. 
  • Vanuit het museum worden elke woensdag en vrijdag stadswandelingen georganiseerd. De gidsen van Smelne’s Erfskip vertellen je tijdens de rondwandeling alles over De Stijl en de bijzondere historie van Drachten! 
  • Tijdens de stadswandeling, kom je ook langs de museumwoning Van Doesburg-Rinsma. Zeker een bezoekje waard! Deze 'Stijl' woning bevat de primaire kleuren geel, rood en blauw.
  • Wil je een avondje uit? Genieten van muziek en theater? Ga dan naar De Lawei voor uiteenlopende voorstellingen. In deze schouwburg is ook een expositieruimte genaamd De Galerij met diverse tentoonstellingen.

Wil je tijdens het cultuur snuiven lekker lunchen of bijzonder dineren? Kijk dan eens op onze pagina over Smullingerland, hier vind je alle culinaire mogelijkheden in Smallingerland.En wil je blijven slapen? We hebben veel bijzondere plekken om te overnachten!

Kunst, musea en bezienswaardigheden