Ga naar inhoud
MAP

De fierljepper

Drachten

Boven de rijbaan van de Noorderhogeweg is een vijftien meter hoog kunstwerk te zien dat een fierljepper moet voorstellen. De fierljepper laat net de stok los en komt zo aan de overkant terecht. Het kunstwerk is gemaakt door Hans Mes en dateert uit 1995....

Boven de rijbaan van de Noorderhogeweg is een vijftien meter hoog kunstwerk te zien dat een fierljepper moet voorstellen. De fierljepper laat net de stok los en komt zo aan de overkant terecht. Het kunstwerk is gemaakt door Hans Mes en dateert uit 1995. Het symboliseert de verbinding tussen het productie- en het distributiegedeelte van Philips in Drachten.

Wie het kunstwerk van dichterbij bekijkt ziet talloze kleine 'meester-tekens', uit het staal gekerfd. Het zijn er in totaal 1176, gemaakt door medewerkers van Philips. De gedachte hierachter was dat vaklieden zoals loodgieters, steenhouwers en andere ambachtswerkers vroeger een eigen merkteken hadden welke zij aanbrachten op hun werk. Daaraan kon men de maker herkennen. De 1800 medewerkers van Philips maakten al dan niet gezamenlijk in totaal 1176 merktekens.

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je De fierljepper

Noorderhogeweg
Drachten
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten