Ga naar inhoud
MAP

Zomervakantie in Zuidoost Friesland

Simmer yn Fryslân!

De zomervakantie vier je in Het Andere Friesland!

Heerlijk eten op een terrasje, met de kinderen naar een pretpark en zwemmen in een meertje; de zomervakantie van 2021 staat op het punt van beginnen en wat zijn we er met z'n allen aan toe!

Ga je tijdens de zomervakantie naar Zuidoost Friesland? Wij zetten de leukste tips voor je op een rijtje!

Nog op zoek naar een camping of accommodatie? Lees meer over overnachten in Zuidoost Friesland!

Zullen we hier volgend jaar weer naartoe?

Vera, 7 jaar

Kunstroute Open Stal

Kunstroute Open Stal in Oldeberkoop bestaat dit jaar maar liefst vijftig jaar en daarmee is het de oudste kunstroute van Nederland. Ongeveer vijftig gerenommeerde kunstenaars presenteren hun werk op maar liefst 25 plekken in het dorp. De locaties zijn soms erg verrassend; van een stal van een boerderij tot een touringcar, van het bos tot de school en van garages tot galeries.

Kom van 17 juli t/m 15 augustus naar Oldeberkoop om te genieten van kunst, ook uit de geschiedenis van 50 jaar Open Stal.

Lees meer
open stal kunstwerk

De leukste tips voor kids!

Pretpark

Pretpark

Wist je dat er in Appelscha een pretpark is? Bij Verkeers- en Attractiepark Duinen Zathe heb je de hele dag all-inclusive plezier! Nieuw dit jaar is het indoor speelparadijs Kinderland, waar kinderen van 0 tot 6 zich zullen vermaken. Ook een aanrader is het verkeerscircuit, maar pas op dat je geen brokken maakt, want dan komt de parkpolitie je aanspreken!

Buiten spelen

Buiten spelen

Met de zon op je bol heb je als kind niet veel nodig. Er zijn talloze speeltuinen in de regio, maar de natuurspeeltuinen waar de kinderen lekker vies kunnen worden zijn bij veel kinderen favoriet! Ga daarvoor bijvoorbeeld naar Sparjebird in Hemrik, het strandje bij De Leijen bij Rottevalle of De Bosheuvel in het Wallebos van Beetsterzwaag. 

Boerenbeleving

Boerenbeleving

Bij Kaasboerderij De Gelder in Tijnje kun je in de zomervakantie iedere dinsdag- en donderdagochtend terecht voor de Boerderijbeleving. En óf dat een beleving is! Hier leer je alles over het proces van melk tot kaas. Of eigenlijk al hoe het daarvoor begint: met gras! Natuurlijk mag je ook kalfjes en koeien aaien en uiteraard gaat er geproefd worden. Veel plezier!

Outdoor

Buitensport Walhalla Appelscha

Appelscha is een waar walhalla voor de buitensporter. Hier kun je wandelen, fietsen, mountainbiken, klimmen, kanoën, suppen, trailrunning, paardrijden of golfen. Je komt vakantieweken tekort om dit allemaal uit te voeren! Er zijn prachtige routes voor ruiters, fietsers, mountainbikers en wandelaars en ook liefhebbers van klimmen komen in Appelscha aan hun trekken. Ga het klimbos in of beklim De Bosbergtoren, al is het alleen maar vanwege het fenomenale uitzicht. Wist je trouwens dat je ook kunt abseilen van de Bosbergtoren?

Lees meer

Het water op

 • Ga nachtsloepvaren

  Beleef Nationaal Park De Alde Feanen bij nacht! Iedere maandagavond kun je opstappen aan boord van een sloep om daarmee de donkerte tegemoet te varen. Schipper Ulbe vertelt je ondertussen spannende (spook)verhalen en leuke wetenswaardigheden over het gebied.

  Lees meer
  Ga nachtsloepvaren
 • Leer zeilen

  Aan de rand van Zuidoost Friesland ligt het gezellige watersportdorp Akkrum. Dit is de perfecte uitvalsbasis voor een vaarvakantie of zeilweekend met familie of vrienden. In het dorp kun je een valk, optimist of zeiljacht huren om het Friese water te verkennen.

  Lees meer
  Leer zeilen Zeilen polyvalk Akkrum Nes Drijfveer
 • Ga kanovaren

  Zuidoost Friesland geen regio voor watersport? Echt wel! Maar waar ga je dan naartoe om te kanoën? De Rottige Meente bijvoorbeeld! Een prachtig en uniek natuurgebied dat zich prima laat verkennen te water. Een fijne activiteit voor het hele gezin!

  Lees meer
  Ga kanovaren Kano varen Zuidoost Friesland

Leuke en bijzondere Beleefroutes - Laat je onderweg informeren over wat je ziet!

Op pad met een boswachter

Restaurants op de kaart

Heb je ook zo genoten van je zomervakantie in Het Andere Friesland? Plaats je foto's van Zuidoost Friesland dan op social media met de hashtag #HetAndereFriesland! 

Wil je kansmaken op mooie prijzen? Plaats dan een review bij de door jou bezochte locaties op Google, Facebook, Zoover, Tripadvisor of TheFork en je maakt automatisch kans! Lees hier meer over de winactie.