Ga naar inhoud
MAP

Zomervakantie in Zuidoost Friesland

Simmer yn Fryslân!

De zomervakantie vier je in Het Andere Friesland!

Heerlijk eten op een terrasje, met de kinderen naar een pretpark en zwemmen in een meertje; zie je het al voor je?

Ga je tijdens de zomervakantie naar Zuidoost Friesland? Wij zetten de leukste tips voor je op een rijtje!

Nog op zoek naar een camping of accommodatie? Lees meer over overnachten in Zuidoost Friesland!

Zullen we hier volgend jaar weer naartoe?

Vera, 7 jaar

Kunstroute Open Stal

Kunstroute Open Stal in Oldeberkoop is de oudste kunstroute van Nederland. Ongeveer veertig gerenommeerde kunstenaars presenteren hun werk op maar liefst heel diverse plekken in het dorp. De locaties zijn soms erg verrassend; van een stal van een boerderij tot een touringcar, van het bos tot de school en van garages tot galeries.

Kom in 2024 van 27 juli tot en met 25 augustus 2024 naar Oldeberkoop om te genieten van een bijzondere kunstroute!

Lees meer
open stal kunstwerk

De leukste tips voor kids!

Pretpark

Pretpark

Wist je dat er in Appelscha een pretpark is? Bij Verkeers- en Attractiepark Duinen Zathe heb je de hele dag all-inclusive plezier! Ook leuk voor jongere kinderen, want er is ook een indoor speelparadijs Kinderland, waar kinderen van 0 tot 6 zich zullen vermaken. Ook een aanrader is het verkeerscircuit, maar pas op dat je geen brokken maakt, want dan komt de parkpolitie je aanspreken!

Buiten spelen

Buiten spelen

Met de zon op je bol heb je als kind niet veel nodig. Er zijn talloze speeltuinen in de regio, maar de natuurspeeltuinen waar de kinderen lekker vies kunnen worden zijn bij veel kinderen favoriet! Ga daarvoor bijvoorbeeld naar Sparjebird in Hemrik, het strandje bij De Leijen bij Rottevalle of De Bosheuvel in het Wallebos van Beetsterzwaag. 

De Naturij

De Naturij

Kinderboerderij De Naturij is één van de grootste kinderboerderijen in Friesland. Hier breng je een bezoek aan het reptielenhuis, kun je naar hartelust spelen in de grote speeltuin, je kennis van de verkeersregels testen in de verkeerstuin, een blote-voeten-pad wandelen en er is zelfs een klein zwembadje waar je tijdens warme dagen in kunt afkoelen. En natuurlijk zijn er een heleboel dieren die in veel gevallen geaaid mogen worden!

De leukste activiteiten en evenementen!

Outdoor

Buitensport Walhalla Appelscha

Appelscha is een waar walhalla voor de buitensporter. Hier kun je wandelen, fietsen, mountainbiken, klimmen, kanoën, suppen, trailrunning, paardrijden of golfen. Je komt vakantieweken tekort om dit allemaal uit te voeren! Er zijn prachtige routes voor ruiters, fietsers, mountainbikers en wandelaars en ook liefhebbers van klimmen komen in Appelscha aan hun trekken. Ga het klimbos in of beklim De Bosbergtoren, al is het alleen maar vanwege het fenomenale uitzicht. Wist je trouwens dat je ook kunt abseilen van de Bosbergtoren?

Lees meer

Het water op

 • Ga nachtsloepvaren

  Beleef Nationaal Park De Alde Feanen bij nacht! Iedere maandagavond kun je opstappen aan boord van een sloep om daarmee de donkerte tegemoet te varen. Schipper Ulbe vertelt je ondertussen spannende (spook)verhalen en leuke wetenswaardigheden over het gebied.

  Lees meer
  Ga nachtsloepvaren
 • Leer zeilen

  Aan de rand van Zuidoost Friesland ligt het gezellige watersportdorp Akkrum. Dit is de perfecte uitvalsbasis voor een vaarvakantie of zeilweekend met familie of vrienden. In het dorp kun je een valk, optimist of zeiljacht huren om het Friese water te verkennen.

  Lees meer
  Leer zeilen Zeilen polyvalk Akkrum Nes Drijfveer
 • Ga kanovaren

  Zuidoost Friesland geen regio voor watersport? Echt wel! Maar waar ga je dan naartoe om te kanoën? De Rottige Meente bijvoorbeeld! Een prachtig en uniek natuurgebied dat zich prima laat verkennen te water. Een fijne activiteit voor het hele gezin!

  Lees meer
  Ga kanovaren Kano varen Zuidoost Friesland

Leuke en bijzondere Beleefroutes - Laat je onderweg informeren over wat je ziet!

Op pad met een boswachter

Restaurants op de kaart

Heb je ook zo genoten van je zomervakantie in Het Andere Friesland? Plaats je foto's van Zuidoost Friesland dan op social media met de hashtag #HetAndereFriesland!