Ga naar inhoud
MAP

Wildplukwandeling

Buitencentrum Drents-Friese Wold, Appelscha

Ga mee op zoek naar eetbare wilde planten in het Drents-Friese Wold. Je leert van de gidsen van In het Wilde Weg hoe je plukt met respect voor de natuur en welke planten eetbaar zijn.

Wildplukwandeling Drents-Friese Wold i.s.m "In het Wilde Weg" Welke planten zijn eetbaar en waar moet je op letten bij het wildplukken ? Samen met 2 ervaren gidsen van @inhetwildeweg gaan we op zoek naar die eetbare wilde planten en leren we hoe we ze kunnen gebruiken. Paardenbloem, brandnetel, hondsdraf en weegbree blijken gezonde ingrediënten voor een heerlijke maaltijd. De berm, het veld en je achtertuin zullen nooit meer hetzelfde zijn.
Ga mee op zoek naar eetbare wilde planten in het Drents-Friese Wold. Je leert van de gidsen van In het Wilde Weg hoe je plukt met respect voor de natuur en welke planten eetbaar zijn. Ook hoor je meer over hoe je bepaalde planten en kruiden het beste kunt plukken en hoe je ze kunt gebruiken. Paardenbloem, brandnetel, hondsdraf en weegbree blijken gezonde ingrediënten voor een heerlijke maaltijd. Zelfs in de herfst en winter kun je verrassend veel eetbare wilde planten vinden zoals vogelmuur, kleine veldkers en de wortels van paardenbloem en geel nagelkruid. De berm, het veld en je achtertuin zullen nooit meer hetzelfde zijn. Na afloop geniet je van een warm kruidendrankje en geniet je van een kleine en gezonde wildplukproeverij. Inclusief warm kruidendrankje en kleine wildplukproeverij
Niet geschikt voor mensen met een fysieke beperking omdat je over onverharde paden gaat
Honden niet toegestaan
Deze excursie is een samenwerking met In het Wilde Weg

Datum: 23 februari, 29 maart, 1 mei
10.30-12.30 uur.
Opgave via de website.

  • Inclusief warm kruidendrankje en kleine wildplukproeverij
  • Niet geschikt voor mensen met een fysieke beperking omdat je over onverharde paden gaat
  • Honden niet toegestaan
Wanneer:
t/m 10 juli
Prijsinformatie:
Vanaf € 24,50
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Wildplukwandeling
Buitencentrum Drents-Friese Wold

Buitencentrum Drents-Friese Wold
Terwisscha 6 a
8426 SJ Appelscha
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten