Ga naar inhoud
MAP

Akkrum

Gastvrij watersportdorp in Zuidoost Friesland

Winkels en restaurants
Laat je verrassen door het brede winkelaanbod en de bijzondere speciaalzaken. Ook voor jouw lunch of diner heb je ruim keus. Bruin café, chinees, vis, pizza en nog veel meer. Alle zaken in het dorp zijn dichtbij elkaar gelegen!

Fraaie parken
Coopersburg, Welgelegen en de dorpskom; fraaie parken om van te genieten. Bij de TIP (Tourist Info Point aan de jachthaven) is een plattegrond te verkrijgen, met daarop informatie over de ontstaansgeschiedenis van de parken en de bijbehorende bijzondere gebouwen.

Leuke evenementen om mee te maken
Akkrum heeft actieve verenigingen die veel leuke evenementen organiseren. Bijvoorbeeld slingeraap, mastklimmen, braderie, rommelmarkt en de Fryske dei. Op de website van Akkrum vind je het volledige programma en de data.

Watersport walhalla van Zuidoost Friesland

Akkrum staat bekend als één van de leukste watersport bestemmingen van Zuidoost Friesland; het is heerlijk varen in het hart van Friesland.

Er zijn verschillende jachthavens en een passantenhaven waar je met je zeilboot of motorboot terecht kunt.

Heb je zelf geen boot? Dat is geen probleem, er zijn verschillende bootverhuurders die kleine bootjes voor een dag of grote boten voor een week verhuren.

In Akkrum vind je daarnaast voldoende overnachtingsplekken op campings en in B&B's. Daarnaast is er een hotel, luxe suites in de watertoren en een groepsaccommodatie om te overnachten. 

Ga naar de website

Akkrum op de kaart