Ga naar inhoud
MAP

Nachtje weg in Het Andere Friesland

Even een nachtje van huis. Samen de romantiek opzoeken, of jezelf juist de rust gunnen. Je hebt het meer dan verdiend!

Geniet van een nachtje weg in Friesland. Ga shoppen bij een leuke boetiek of trek de natuur in, geniet van een heerlijk diner en dompel jezelf vervolgens onder in een luxe badkuip. Wij bieden je inspiratie voor een leuk nachtje weg in Het Andere Friesland!

Verhongeren is er niet bij tijdens je nachtje weg in Friesland. Ga voor een verrukkelijk viergangenmenu of laat je verrassen door de kok.

In Zuidoost Friesland zijn er een aantal hotels met wellnessfaciliteiten. Let op: reserveren is vaak aan te raden. Hier boek je een ontspannen lichaamsmassage, laat je je onder handen nemen door een pedicure of dompel je jezelf onder in het Turks stoombad.

 • Landgoed Lauswolt

  Zeven dagen in de week is Wellness Centre The Art of Beauty geopend voor het ondergaan van ontspannende behandelingen.

  Landgoed Lauswolt Lauswolt luxe hotel paddenstoel bos
 • Hotel Lunia

  De wellness is dagelijks geopend van op basis van beschikbaarheid. Verzekerd zijn van een behandeling? Reserveer dan op tijd!

  Hotel Lunia
 • Hotel Tjaarda

  Gun jezelf een heerlijke behandeling bij Skin in Balance. 

  Hotel Tjaarda

Overnachten in unieke accommodaties

Wil je een uniek nachtje weg in Friesland? Even wat anders dan anders? Er zijn in Het Andere Friesland een heleboel mogelijkheden om op een unieke manier te overnachten. Een paar ideeën: 

Kloesewier groepsaccommodatie De Veenhoop klaslokaal watertoren hotel Nes luchtfoto Bedstee 't Stee fan Anne P. Rottevalle Pipowagen UtSicht

Camping Fraai is gewoon een plek waar je vrolijk van wordt. Is het niet van al het groen of de vrolijke pipowagens, dan is het wel van het enthousiasme en de liefde die de eigenaren er zichtbaar insteken.

Kampeermeneer.nl

Wat heb je aan geld als je geen tijd hebt om het uit te geven? Laat je geld rollen en kom shoppen bij één van de vele leuke winkels en boetiekjes in bijvoorbeeld Drachten, Heerenveen of juist in de kleinere plaatsen. 

Een aanrader is Rinsma Modeplein in Gorredijk. Hier kun je ook op afspraak met een personal shopper door de winkel om de nodige nieuwe outfits te scoren die gegarandeerd passen bij de gelegenheid die jij voor ogen hebt. Wist je dat Rinsma Modeplein ook door veel BN'ers wordt bezocht? 

 • Drachten

  Van chique boutique tot grote ketens. Aanraders: Costes, lifestylewinkel De Steech en Het Friese Schathuis!

  Drachten
 • Rinsma Modeplein

  Shoppen bij Rinsma Modeplein is een beleving!

  Rinsma Modeplein
 • Heerenveen

  Winkelstraten met ruimte!

  Heerenveen

De natuur in

Op de bonnefooi de natuur in is natuurlijk ook perfect tijdens je nachtje weg in Friesland. In Zuidoost Friesland zijn we gezegend met héél veel natuurschoon. We hebben maar liefst drie Nationale Parken: Nationaal Park Weerribben-Wieden, Nationaal Park Drents-Friese Wold en Nationaal Park De Alde Feanen. Daarnaast hebben we ook nog Nationaal Landschap Noardlike Fryske Wâlden. Genoeg natuur dus om in te wandelen, fietsen, varen of een ander avontuur te beleven!

Lees meer over de Nationale Parken
Ondergaande zon water kano Zeearend Paarden kale duinen Appelscha Mandefjild Bakkeveen Zuidoost Friesland paarse heide

Op de fiets dit prachtige laagveenmoeras ' in het natte hart van Friesland' mogen verkennen. 'Een parel' om zuinig op te zijn.

Review Tripadvisor
 • Wandelroute 'Tante Marijke'

  Het leven van Maria Louise van Hessen-Kassel, oftewel ''Tante Marijke'' speelt zich grotendeels af in het dorp Friese dorp Oranjewoud. In deze beleefroute neemt Jort Kelder je mee door het leven van prinses Maria en haar bijdrage aan de oude Friesland.

  Lees meer
  Wandelroute 'Tante Marijke'
 • Fietsroute 'Leven met het water'

  In deze fietsroute gaan we terug tot aan de laatste ijstijd. Er ontstond een nat moerasachtig veenlandschap, deze plek was daarom niet geschikt om iets op te bouwen. Veenafgravingen, overstromingen en inpoldering, alles wat hier gebeurde is onlosmakelijk verbonden met het water.

  Hier vind je de route
  Fietsroute 'Leven met het water' Alde Feanen water riet natuurgebied
 • Autoroute: Friese Foodtour

  In deze autoroute van 94 kilometer neemt de bekende Friese kok Reitse je mee op een culinaire expeditie door Zuidoost Friesland. Je stopt bij verschillende adresjes waar lokaal voedsel wordt geproduceerd.

  Je vind de route hier
  Autoroute: Friese Foodtour aardbeien plukken

Hotels en B&B's op de kaart

Ben je weer helemaal opgeladen na je bezoek aan Het Andere Friesland?

Laat het ons weten en post je foto's op social media met #hetanderefriesland!