Ga naar inhoud
MAP

Heerenveen

Samen sterk door sport

In deze fietsroute van circa 55 kilometer neemt Jouke de Vries, omroeper van het Abe Lenstra-stadion, je mee op een rondtocht van recreatiegebied De Heide langs De Deelen, Akkrum-Nes, Oranjewoud en uiteindelijk weer terug naar Heerenveen. Onderweg stop je bij een aantal plekken waar je meer te weten komt over het sportieve en actieve karakter van Heerenveen en omstreken. De route Samen sterk door sport kun je het best afleggen met behulp van de app Izi.travel.

Ga naar de route

Heerenveen op de kaart

Het Andere Watersport

Het Andere Watersport

Wist je dat Heerenveen een perfecte watersportbestemming is? En daar hoef je echt niet zelf een boot voor te bezitten. In Heerenveen en omgeving is er voor iedereen vertier op en rondom het water mogelijk! Roeien, suppen, klompkesilen, skûtsjesilen, sloeproeien of met een radiografisch bestuurbare boot varen; waar gaat jouw watersporthart harder van slaan?

Suppen in de omgeving

Ga bijvoorbeeld naar Akkrum voor de start van een mooie suproute. Of huur er een bootje en ga tijdens een rondvaart richting het centrum van Heerenveen. Peddel je liever wat rond in de natuur? Start met je SUP in Haskerdijken en peddel door het prachtige natuurgebied De Deelen naar je eindbestemming in Aldeboarn. Of liever richting Oranjewoud? Dat kan ook via het water! Ga met een kano of een SUP richting Museum Belvédère, dan heb je een prachtige route te pakken. Wist je trouwens dat je op een SUP of in een kano ook de perfecte gelegenheid hebt om iets goed te doen voor de natuur? Op je SUP of in je kano neem je natuurlijk gemakkelijk afval mee aan boord. Zo heb je zelf een heerlijke workout te pakken, en maak je de omgeving ook voor anderen weer een stukje mooier.

Voorzieningen voor de watersporter

Wie met eigen boot naar Heerenveen gaat heeft het geluk dat er vele watersportvoorzieningen zijn in Heerenveen en omgeving. Zo zijn er onder andere verschillende aanlegplaatsen (met verschillende voorzieningen) in Aldeboarn, Akkrum, bij recreatiegebied De Heide en in het centrum van Heerenveen. Handig, voor als je (een deel van) de Turfroute vaart!

Lees meer!

Wat is er te doen in Heerenveen?