Ga naar inhoud
MAP

Koop een museumstuk

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Museum Heerenveen, Heerenveen

Met een collectie van ruim 16.000 objecten is het nodig om (soms harde) keuzes te maken, om de collectie op orde te houden. Daarom staat een deel van onze collectie te koop! Kom kijken en misschien heb jij binnenkort een museumstuk in huis.

In Nederland zijn meer dan 600 verschillende musea, met allemaal hun eigen verzameling. Maar wat we daar zien is slechts 10% van de gehele verzameling. De rest ligt opgeborgen in depots. Dat is in Museum Heerenveen helaas niet anders. In de tentoonstelling Uit het Depot, deel 2 tonen we stukken die normaal in de opslag staan, verborgen voor het publiek. En dat niet alleen, voor deze ene keer mag je sommige objecten in de tentoonstelling ook aanraken. 

Met een collectie van ruim 16.000 objecten is het nodig om (soms harde) keuzes te maken, om de collectie op orde te houden. Stukken die we nooit tentoonstellen en die geen duidelijk aantoonbare link hebben met het verhaal hebben geen (semi)permanente plek meer in de openbare collectie. Wij zullen daarom afscheid nemen van een deel van onze collectie. Voor we afscheid nemen van de objecten laten we ze graag nog een keertje zien. En dat niet alleen, je mag voor deze ene keer sommige objecten in de tentoonstelling ook aanraken.

Op 18 mei zetten we om 10.00uur onze deuren open voor alle geinteresseerden. Van keramiek tot meubels en van schilderijen tot glaswerk, er is van alles te koop. De objecten zijn te zien op de tentoonstelling Uit het depot deel II. Het museum is speciaal voor deze gelegenheid de hele dag gratis toegankelijk. Het belooft een hele gezellige dag te worden. Aanmelden is niet nodig. 

Wanneer:
t/m 18 mei
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Koop een museumstuk
Museum Heerenveen

De Heerenveense School
Minckelersstraat 11
8442 CE Heerenveen
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten