Ga naar inhoud
MAP

Astrid Nobel – Stilte na de Stern

Afslag BLV, Heerenveen

In haar solotentoonstelling Stilte na de Stern toont de op Ameland geboren Astrid Nobel schilderijen en sculpturen die gemaakt zijn van materialen uit de Noord- en Waddenzee, zoals zand, (fossiele) botten, kokkels, zeewater en aangespoelde olie.

Het werk van de op Ameland geboren Astrid Nobel (1983, Hollum) bestaat uit sculpturen, installaties en schilderijen. Vanaf 9 juni toont ze in haar solotentoonstelling Stilte na de Stern in Afslag BLV schilderijen en sculpturen die gemaakt zijn van materialen uit de Noord- en Waddenzee, zoals zand, (fossiele) botten, kokkels, zeewater en aangespoelde olie. 

Hoewel Nobel er niet meer woont, speelt haar geboortegrond, het eiland Ameland, nog altijd een grote rol in haar beeldend werk. Deze betrokkenheid blijft onverminderd en Nobels kracht is dat zij in staat is om deze beleving zowel een universeel als een heel persoonlijk karakter te geven. 

Tijd, bewustzijn, natuur en grensgebieden zijn terugkerende thema’s in haar werk. Momenteel houdt Nobel zich bezig met het Wadden- en Noordzeegebied en hoe extractie, extinctie en de klimaatcrisis deze gebieden beïnvloedt. Haar persoonlijke dromendagboek, dat de kunstenaar sinds twintig jaar  bijhoudt, speelt een belangrijke rol bij de totstandkoming van haar beeldend werk. 

Nobel heeft zowel aandacht voor vervuiling en de gevolgen van klimaatverandering als de kracht en schoonheid van de levende natuur. In haar werk gebruikt ze vaak inhoudelijke materialen die direct verbonden zijn met deze onderwerpen. 

Astrid Nobel studeerde aan Academie Minerva in Groningen en volgde residentieprogramma’s bij Sichuan Fine Arts Institute (Chongqing), Flux Factory (New York) en Rijksakademie in Amsterdam.  

Wanneer:
9 juni t/m 18 augustus
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Astrid Nobel – Stilte na de Stern
Afslag BLV

Afslag BLV
Minckelersstraat 11
8442 CE Heerenveen
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten