Ga naar inhoud
MAP

Tentoonstelling Door de ogen van Jan Loman

Museum Opsterlân, Gorredijk

Tot en met 18 aug is in Museum Opsterlân de tentoonstelling Door de ogen van Jan Loman te zien. Er is aandacht voor zijn minder bekend werk zoals schetsen en foto's, en er is werk te zien van rond 1963, het jaar dat Loman naar Beetsterzwaag kwam.

Tot en met 18 augustus is in Museum Opsterlân de tentoonstelling Door de ogen van Jan Loman te zien. De kunstenaar Jan Loman (1918-2006) is in 1918 in Bolsward geboren en opgegroeid in Gorredijk. Na studie en werk elders, is hij in 1963 neergestreken in Beetsterzwaag, waar hij tot zijn overlijden in 2006 woonde en werkte. Loman behoorde tot de avant-garde van de noordelijke kunst in de jaren '60 met zijn aan de Nulbeweging verwante grafiek en was medeoprichter van kunstenaarsgroep NU. Lomans werk is opgenomen in collecties van musea in Groningen, Drachten, Leeuwarden, Arnhem, Den Haag en de universiteiten van Delft en Leiden. Musea blijven Lomans werk tonen. Ook als dichter blijft hij in de belangstelling staan met zijn strak vormgegeven tegels met haiku bij historische locaties, van Nijmegen tot Nesvåg in Noorwegen. De tentoonstelling in Museum Opsterlân zal vooral aandacht besteden aan zijn minder bekend werk zoals schetsen en foto's van Jan Loman. Daarnaast laten we ook werken zien van rond 1963, het jaar dat Loman naar Beetsterzwaag kwam tevens een zeer interessant jaar op het gebied van de ontwikkeling van de kunst in Friesland.

Rondom de tentoonstelling wordt een inspirerende randprogrammering aangeboden, kijk hiervoor op onze website. Parallel aan deze tentoonstelling organiseert Historisch Beetsterzwaag een buitenexpositie in de overtuin van het Lycklamahûs in Beetsterzwaag. Priëlen nemen de bezoekers mee in zijn leven en werk.

Wanneer:
t/m 17 augustus
Prijsinformatie:
Vanaf € 0,- (met museumjaarkaart)
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Tentoonstelling Door de ogen van Jan Loman
Museum Opsterlân

Hoofdstraat 59
8401BW Gorredijk
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten