Ga naar inhoud
MAP

Pinksteren in Zuidoost Friesland

Een lekker lang weekend weg

Ben je tijdens de meivakantie er niet op uit geweest? Ga dan tijdens het Pinksterweekend voor een herkansing!

In Het Andere Friesland hoefde je je sowieso al niet te vervelen, maar dankzij de aanstaande versoepelingen is er nog weer wat meer mogelijk om te recreëeren. Tijd om naar Zuidoost Friesland te gaan dus! Wij zetten de leukste tips voor je op een rijtje!

Nog op zoek naar een accommodatie voor het Pinksterweekend? Lees meer over overnachten in Zuidoost Friesland!

Duinen Zathe

Duinen Zathe wordt wel het leukste all-inclusive uitje van Friesland genoemd. Voor een vaste entreeprijs heb je de hele dag toegang tot alle attracties én onbeperkt friet met saus, snacks, broodjes, dagsoep en waterijs! Als dat niet een lekker, uuh, leuk uitje wordt! Vanaf komend weekend staan de medewerkers weer klaar om gasten te ontvangen. Ook Spur staat te trappelen om weer kinderen te ontmoeten! 

Ook leuk aan Duinen Zathe: er is ook een groot verkeerspark. Hier kunnen kinderen in trapauto's de grote mensen in het verkeer nadoen. Maar pas op, als je het te bont maakt komt de politie achter je aan!

Duinen Zathe vind je hier!

De kinderen vonden het leuk om zich wezenloos te trappen in de trapauto's!

Review op Google over Duinen Zathe

De Naturij is weer geopend!

Deze kinderboerderij in Drachten is een waar speelparadijs voor kinderen. Het park is maar liefst 70.000m2 groot en je kunt er werkelijk van alles. Een enorme speeltuin, een verkeerstuin, een midgetgolfbaan, een speelbos, natuur- en ontdekpaden en zo kunnen we nog wel even doorgaan; bij De Naturij hoef je je niet te vervelen! Het indoorspeelparadijs blijft nog eventjes gesloten vanwege corona, maar dat hoeft de pret niet te drukken. 

Kom je spelen?
Geiten aaien bij de Naturij

Kunst kieken

Bomenkunst

Bomenkunst

Combineer het nuttige met het aangename: maak een fijne boswandeling in Olterterp. Hier in de bossen loop je de Volksverhalenroute. De monumentale bomen vertellen de Friese sagen en legenden, gemaakt door woodcarvers. Herken jij Grutte Pier en de anderen?

Beelden van Tony Cragg

Beelden van Tony Cragg

Momenteel is in en rondom Museum Belvédère een tentoonstelling te zien van de beroemde kunstenaar Tony Cragg. Cragg is over de hele wereld bekend, mede vanwege zijn bijzondere materiaalkeuze. Zo gebruikte hij onder andere plastic, glasvezel en kevlar voor zijn werken. 

Expositie 'Groei'

Expositie 'Groei'

Bij Galerie Nynke & Blom in Gorredijk is momenteel de bijzondere expositie 'Groei'  met textiele kunstwerken van Mathilde Hemmes te zien, over dat groei fijn is, maar niet altijd. Ook op Pinkstermaandag is deze expositie te zien. Verder is er eigen werk van Nynke Venema en Corina Blom te zien.

Nog meer tips voor kids!

 • Buitenspeeltuin D'Elf Ieken

  Op de skelter of traptractor, op de springkussens of met de kabelbaan; je hoeft je hier niet te vervelen!

  Lees meer
 • Weidevogelbingo

  Plasdras klinkt een beetje vies, maar is een hemel op aarde voor de weidevogels! Doe de Weidevogelbingo!

  Download de bingokaart hier!
 • Kanoën en suppen

  Er zijn in Buitensportwalhalla verschillende kano- en SUProutes, waarbij je o.a. kennismaakt met het water van de Turfroute.

  Lees meer
 • Achterop de Escooter

  Een beetje afhankelijk van jullie gezamenlijke gewicht is het mogelijk om samen een ritje te maken op een Escooter of E-chopper. Informeer hiervoor bij de verhuurder van je voertuig.

  Lees meer

Leuke en bijzondere Beleefroutes - Laat je onderweg informeren over wat je ziet!

In het Pinksterweekend kun je de hele dag op het terras zitten, als je wilt. Je begint de dag met een koffie en een krantje, gaat tussen de middag lunchen en geniet tegen het einde van de middag van een heerlijk diner. De terrassen mogen van 6.00 tot 20.00 uur open, dus er is altijd wel een moment te vinden om aan te schuiven. Laat het je smaken!

Restaurants in de regio

Heb je ook zo genoten van je Pinksterweekend in Het Andere Friesland? Plaats je foto's van Zuidoost Friesland dan op social media met de hashtag #HetAndereFriesland!