Ga naar inhoud
MAP

Pinksteren in Zuidoost Friesland

Een lekker lang weekend weg

Ben je tijdens de meivakantie er niet op uit geweest? Ga dan tijdens het Pinksterweekend voor een herkansing!

In Het Andere Friesland hoef je je sowieso niet te vervelen. Tijd om naar Zuidoost Friesland te gaan dus! Wij zetten de leukste tips voor je op een rijtje!

Nog op zoek naar een accommodatie voor het Pinksterweekend? Lees meer over overnachten in Zuidoost Friesland!

Duinen Zathe

Duinen Zathe wordt wel het leukste all-inclusive uitje van Friesland genoemd. Voor een vaste entreeprijs heb je de hele dag toegang tot alle attracties én onbeperkt friet met saus, snacks, broodjes, dagsoep en waterijs! Als dat niet een lekker, uuh, leuk uitje wordt! Ook Spur staat te trappelen om weer kinderen te ontmoeten! 

Ook leuk aan Duinen Zathe: er is ook een groot verkeerspark. Hier kunnen kinderen in trapauto's de grote mensen in het verkeer nadoen. Maar pas op, als je het te bont maakt komt de politie achter je aan!

Duinen Zathe vind je hier!

De kinderen vonden het leuk om zich wezenloos te trappen in de trapauto's!

Review op Google over Duinen Zathe

De Naturij is altijd open!

Deze kinderboerderij in Drachten is een waar speelparadijs voor kinderen. Het park is maar liefst 70.000m2 groot en je kunt er werkelijk van alles. Een enorme speeltuin, een verkeerstuin, een midgetgolfbaan, een speelbos, natuur- en ontdekpaden en zo kunnen we nog wel even doorgaan; bij De Naturij hoef je je niet te vervelen! 

Kom je spelen?
Geiten aaien bij de Naturij

Evenementen de komende tijd

Nog meer tips voor kids!

 • Buitenspeeltuin D'Elf Ieken

  Op de skelter of traptractor, op de springkussens of met de kabelbaan; je hoeft je hier niet te vervelen!

  Lees meer
  Buitenspeeltuin D'Elf Ieken
 • Kanoën en suppen

  Er zijn in Buitensportwalhalla verschillende kano- en SUProutes, waarbij je o.a. kennismaakt met het water van de Turfroute.

  Lees meer
  Kanoën en suppen
 • Achterop de Escooter

  Een beetje afhankelijk van jullie gezamenlijke gewicht is het mogelijk om samen een ritje te maken op een Escooter of E-chopper. Informeer hiervoor bij de verhuurder van je voertuig.

  Lees meer
  Achterop de Escooter

Leuke en bijzondere Beleefroutes - Laat je onderweg informeren over wat je ziet!

In het Pinksterweekend kun je de hele dag op het terras zitten, als je wilt. Je begint de dag met een koffie en een krantje, gaat tussen de middag lunchen en geniet tegen het einde van de middag van een heerlijk diner. Er is altijd een moment om aan te schuiven! En is het weer nou niet zo top? Dan ga je toch lekker het restaurant in?

Restaurants in de regio

Heb je ook zo genoten van je Pinksterweekend in Het Andere Friesland? Plaats je foto's van Zuidoost Friesland dan op social media met de hashtag #HetAndereFriesland!