Ga naar inhoud
MAP

Appeldag

Tropische Kas Beetsterzwaag, Beetsterzwaag

Op de Appeldag van de Tropische Kas is dit jaar weer van alles te beleven, te zien, te proeven, te ruiken, te horen en te doen.

Op de Appeldag van de Tropische Kas is ook dit jaar weer van alles te beleven, te zien, te proeven, te ruiken, te horen en te doen. 

Om te beginnen de markt met (h)eerlijke biologische producten uit de regio. Groente, fruit, noten, kaas, honing, pompoenen, jams: noem maar op. De Tropische Kas heeft een kraam met door vrijwilligers geplukte appels, peren en noten uit de omgeving.
Er is een appelpers waar iedereen zijn eigen bekertje appelsap kan persen en er zijn activiteiten voor kinderen.  Ook wordt een workshop Didgeridoo spelen gehouden.

Onze gids, Lies Scholte, neemt u graag mee op een wandeling door de boomgaard.

Kenners van de verschillende appel en peren rassen kunnen uw vragen beantwoorden op het gebied van het snoeien van vruchtbomen en het herkennen van het soort  appel of perenboom. Mocht u geïnteresseerd zijn: neem een paar vruchten en een blad van uw boom mee.

De gastvrouwen voorzien u graag van koffie of thee met iets lekkers erbij.
Tijdens het wandelen langs de kramen of zittend op een bank kunt u genieten van accordeon- of gitaarmuziek of van muziek van het dweilorkest van Euterpe.

De Appeldag trekt ieder jaar veel bezoekers, die komen genieten van dit unieke oogstfeest. En dit alles in de sfeervolle omgeving van het kassencomplex, waar de borders er nog steeds fraai bij liggen en waar nog vele kuipplanten volop buiten staan te bloeien. Ook zij laten zich graag nog een keertje bewonderen, voordat ze later in de maand  de Oranjerieën in moeten om de kou heelhuids te overleven. 


Meer info: www.tropischekas.nl.

Datum: zaterdag 5 oktober 2024
Locatie: Tropische Kas, tegenover Hoofdstraat 80, Beetsterzwaag, 9244 CM
Tijdstip: 10:30-16:00 uur

Toegang: gratis

Wanneer:
5 oktober
Afstand tot jouw locatie:
Toon resultaten