Ga naar inhoud
MAP

Meivakantie in Zuidoost Friesland

Geniet van het voorjaar

De meivakantie doorbrengen in Zuidoost Friesland is totaal geen straf. Hier ben je lekker actief in de natuur, geniet je van buitenkunst en de rust en de ruimte. En 's middags plof je lekker op het terras!

Ga je tijdens de meivakantie naar Zuidoost Friesland? Wij zetten de leukste tips voor je op een rijtje!

Nog op zoek naar een accommodatie? Lees meer over overnachten in Zuidoost Friesland!

Buitensport Walhalla Appelscha

Wandelen, fietsen, mountainbiken, klimmen, kanoën, suppen, trailrunning, paardrijden of golfen; aan welke regio denk je dan? Appelscha natuurlijk! Al meer dan honderd jaar is Appelscha en omgeving dé locatie voor de buitensport. Menigeen is in zijn of haar jongere jaren naar deze parel in Het Andere Friesland geweest voor een schoolreisje of een dagje uit. En het is er alleen maar beter op geworden, zo door de jaren heen. Prachtige routes liggen er voor je klaar, of je nou te fiets, te voet of te paard gaat. Ook voor klimmers is Appelscha de plek waar het allemaal kan. Ga het klimbos in of beklim De Bosbergtoren, al is het alleen maar vanwege het fenomenale uitzicht. In Appelscha krijgt men jong en oud in beweging.

Lees meer

Ik wol noch lang net nei hûs!

Bente, 5 jaar

De leukste tips voor kids!

Otters zoeken

Otters zoeken Otter

In Nationaal Park De Alde Feanen kun je op zoek naar otters op het Otterpad. De kans dat je ze vindt is niet heel groot, want deze dieren houden erg van verstoppertje spelen, maar als je ze wel vindt dan is het ook een feestje om naar ze te kijken! Desondanks is het Otterpad een aanrader voor kinderen vanaf 7 jaar. Download van tevoren het doeboekje met opdrachten en ga op pad! 

Buiten spelen

Buiten spelen

Met de zon op je bol heb je als kind niet veel nodig. Er zijn talloze speeltuinen in de regio, maar de natuurspeeltuinen waar de kinderen lekker vies kunnen worden zijn bij veel kinderen favoriet! Ga daarvoor bijvoorbeeld naar Sparjebird in Hemrik, het strandje bij De Leijen bij Rottevalle of De Bosheuvel in het Wallebos van Beetsterzwaag. 

Geitjes knuffelen

Geitjes knuffelen

Op Camping De Geele Bosch in Oldeholtwolde vind je allemaal jong grut! Ook niet-campinggasten zijn van harte welkom om te komen spelen en te knuffelen met de dieren. Je kunt er ook lammetjes en koeien voeren. Naast jonge geitjes zijn er ook pony's, kippen en vele andere dieren te vinden op deze boerencamping.

Eén en al kunst

Als je denkt aan kunst in de buitenlucht denk je misschien niet direct aan Zuidoost Friesland. Maar waarom eigenlijk niet? Juist in Het Andere Friesland is veel te zien en te beleven. En het leuke is, het is hier net een beetje anders dan op andere plekken. Je vindt de kunst namelijk soms zomaar ergens in het landschap, zoals de beelden van de Oostenrijkse kunstenaar Hein Mader. Of je vindt beelden gekerft in bomen, die de verhalen vertellen van Friese sagen en legenden, zoals in Olterterp. Ook leuk: kunst gemaakt van wilgentenen, die je wijzen op het unieke coulissenlandschap van de Noardlike Fryske Wâlden. En voor wie helemaal de fantasie wil laten prikkelen is er de "Kijkhut voor de niet-bestaande vogels van de Rottige Meenthe" aan het Voetpad in Spanga.

Ennuh, architectuur is soms ook gewoon kunst, toch?

Lees meer over outdoor art
Uitkijktoren de 7 Fochtelooerveen

Bijzondere uitjes - Net even iets anders dan anders

 • Bezoek de ecokathedraal

  De Ecokathedraal in Mildam is een plek zoals je die nog nooit eerder zag. Deze bestaat uit duizenden vrachten klinkers, trottoirbanden, tegels en restafval van stratenmakers. Een unieke bouwsel in de natuur, dat zonder plan vooraf en met vrije energie wordt gemaakt. Er wordt al decennia lang aan dit bouwwerk gewerkt en het is nooit af.

  Lees meer
  Bezoek de ecokathedraal Ecokathedraal Mildam
 • Stroomopwaarts

  De tentoonstellingen van Stroomopwaarts, een project van zes samenwerkende musea in Zuidoost Friesland, zijn vanaf mei te zien!

  Lees meer!
  Stroomopwaarts
 • Ga kanovaren

  Zuidoost Friesland geen regio voor watersport? Echt wel! Maar waar ga je dan naartoe om te kanoën? De Rottige Meente bijvoorbeeld! Een prachtig en uniek natuurgebied dat zich prima laat verkennen te water. Een fijne activiteit voor het hele gezin!

  Lees meer
  Ga kanovaren Kano varen Zuidoost Friesland

Meer leuke evenementen

Leuke en bijzondere Beleefroutes - Laat je onderweg informeren over wat je ziet!

Heb je ook zo genoten van je meivakantie in Het Andere Friesland? Plaats je foto's van Zuidoost Friesland dan op social media met de hashtag #HetAndereFriesland!