Ga naar inhoud
MAP

Open Watersportdag in Zuidoost Friesland

Op zaterdag 29 april kun je lekker het water op in Heerenveen, Aldeboarn en Akkrum tijdens de Open Watersportdag! Op deze dag ontdek je waarom waterliefhebbers zo graag naar Fryslân gaan. Maak tijdens deze dag een proefvaart, maak kennis met nieuwe watersporten en watersportverenigingen en kom culinair genieten!

In Fryslân vinden van 1 april tot en met 15 mei de Open Watersport Weken plaats. De Open Watersportdag is hier onderdeel van.

Bekijk hier de flyer!

Activiteiten in Heerenveen tijdens de Open Watersportdag

 • Open huis roeivereniging Aengwirden

  De roeivereniging stelt haar locatie open voor bezoekers. Er is gratis koffie en gebak! 10.00 - 13.00 uur, Wetterwille 50, Heerenveen.

  Lees meer
  Open huis roeivereniging Aengwirden
 • SUP Clean up

  Kinderen en volwassenen kunnen kosteloos meedoen met een sup clean up van SUP Away Grou en Sup Away Heerenveen. Meld je aan via een appje naar 06-53318760. 10.00 - 13.00 uur, aan het water bij het Posthuis Theater.

 • Sup Clinic

  Kinderen en volwassenen kunnen kosteloos meedoen met sup clinics van SUP Away Grou en Sup Away Heerenveen. Meld je aan via een appje naar 06-53318760. 10.00 - 13.00 uur, aan het water bij het Posthuis Theater.

  Suppen de Leijen
 • Skûtsje Gerben van Manen

  De Gerben van Manen is met 17 behaalde kampioenschappen het meest succesvolle skûtsje van de SKS. Stap aan boord van dit ruim 100 jaar oude gerestaureerde en verbouwde kampioensvrachtschip. 10.00 – 13.00 uur / Breedpad 21 (aan het water bij de Kolk)

  Lees meer
  Skûtsje Gerben van Manen

Activiteiten in Aldeboarn tijdens de Open Watersportdag

 • Schipperslunch en demonstratie RC zeilboten bouwen

  Geniet van een schipperslunch op het haventerrein van WSV Aldeboarn. Hier kun je zien hoe RC bootjes gebouwd worden. Daarnaast ontdek je het mooie historische dorptijdens een wandeling langs de Boarn. 11.00 - 14.00 uur.

 • Sloeproeien

  Sloeproeivereniging TREWES daagt je uit! Kom langs, stap in de sloep en trek aan de riemen. Kom op de Open Watersportdaglangs om kennis te maken met het sloeproeien! 11.00 - 14.00 uur, Weaze 73.

Activiteiten in Akkrum tijdens de Open Watersportdag

 • Sloeproeien

  Sloeproeivereniging TREWES daagt je uit! Kom langs, stap in de sloep en trek aan de riemen. Kom op de Open Watersportdag langs om kennis te maken met het sloeproeien. 14.00 - 17.00 uur, Jachthaven De Drijfveer

 • Sup Clinics

  Kinderen en volwassenen kunnen meedoen met de clinics van SUP Away Grou. Meld je aan via een appje naar 06-53318760. 14.00 - 17.00 uur, Jachthaven De Drijfveer (Polsleat)

 • Proefvaarten en demo's

  Maak met een schipper een tochtje in een sloep of zeilboot (14.00 - 17.00 uur). Het haventerras is geopend. Verschillende watersportbedrijven geven presentaties, evenals de brandweer die een demonstratie komt geven! 14.00 - 18.00 uur, Jachthaven De Drijfveer

 • Open huis

  Kinderen kunnen bij Tusken de Marren in waterballen over het water lopen. Je kunt het park bekijken en kennismaken met de vakantiewoningen. Ook zijn er E-choppers en is er live muziek. 14.00 - 17.00 uur

 • RC Zeilen

  RC Zeilen is zeilen met een radiografische bestuurbare modelzeilboot. Je kunt zeilen met een eigen bootje of met eentje van de AWS Eendracht. 14.00 - 15.00 uur, Jachthaven De Drijfveer

 • Klompkesilen

  Is jouw klompke het snelste? Doe mee met jouw eigenklompke aan de open klasse of strijd met de officiëleeenheidsklasse ‘De Friese Klomp’. Aanmelden kan via activiteiten@awseendracht.nl. 15.00 - 16.00 uur, Jachthaven De Drijfveer

SUP Race & Tour in Akkrum

Peddel jij ook mee in de uitdagende SUP Race van 28 kilometer tijdens de Open Watersport Dag of kies je liever voor de SUP Tour rondom de mooie dorpen Akkrum en Nes van 6 of 12 kilometer?

Tijdens dit SUP event worden er twee tickets (M/V) voor de SUP11 City Tour verloot onder de peddelaars van de SUP Tour. Dit zijn tickets voor de laatste dag van Dokkum naar Leeuwarden. Voor de winnaars (M/V) van de SUP Race zijn er twee tickets voor de vijfdaagse van de SUP11 City Tour. 

De SUP-evenementen worden georganiseerd door SUP Skool Leeuwarden in samenwerking SUP Away Grou en Sup Away Heerenveen. 

9.00 - 14.30 uur /// Grandcafé & Hotel Goerres

Meld je aan!

De Open Watersportdag wordt mede mogelijk gemaakt door:

Tijdens de Open Watersportdag wil je natuurlijk ook even ergens een lekker hapje eten. Laat je verrassen bij één van de volgende restaurants:

Andere leuke routes in de regio - Te voet, te fiets of op het water