Ga naar inhoud
MAP

Unieke accommodaties in Zuidoost Friesland

Hotel, camping, vakantiepark; allemaal heel erg leuk, maar soms wil je gewoon iets ánders. Een unieke accommodatie waarover je thuis nog wekenlang kunt vertellen en waar je al je vrienden heen wilt sturen, omdat ze ook écht eens moeten beleven wat jij hebt beleefd. Unieke accommodaties in Friesland zijn er volop te vinden. Ook in Het Andere Friesland, Zuidoost Friesland, vind je de meest bijzonder en unieke plekken om te overnachten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een hele kerk voor jou alleen? Of slapen in een oud schoolgebouw, een nachtje kamperen op een boot of met de kinderen overnachten in een pipowagen? Op deze pagina delen we een greep uit het unieke aanbod van Het Andere Friesland!

Plaggenhutten en koloniehuisjes

In Boijl, even boven Wolvega, vind je een klein maar uniek vakantiepark: Te hooi en te gras. Hier vind je oude koloniehuisjes, plaggenhutten en één woudhuisje waar je kunt overnachten. Een veelgehoorde vraag is of er Wifi is op het vakantieterrein. Dat is er, maar wel beperkt. ,,Waarom beperkt? Omdat we ontmoetingen onderling willen stimuleren. Heerlijk de tijd voor elkaar en de kinderen."

Tussen 20 uur en 22 uur is in de receptie de wifi gratis te gebruiken.

 

Lees meer

Als je de oprijlaan op gaat heb je er geen idee van dat je een zo'n mooie plek betreedt.

Review Google over Te hooi en te gras

Finse Igluhut mét sauna

In Oldeberkoop is een unieke accommodatie te vinden waar er in heel Nederland maar één van is: een Finse Igluhut mét sauna. Je vindt deze hut op het terrein van Villa Vredewoud; misschien wel het mooiste Rijksmonument in Zuidoost Friesland.

Meer info

Gezegende nachten - Slaap in een kerkgebouw

Witte kerk

Witte kerk

In Hemrik vind je de Witte Kerk, die de naam dankt aan, jawel: de kleur van het gebouw. De kerk stamt uit 1739, sinds 2002 is het een culturele ontmoetingsplaats en sinds 2021 is het ook mogelijk om hier te overnachten!

Dorpskerk

Dorpskerk

In Oosterwolde verricht je met je overnachting in de Dorpskerk ook nog eens een goede daad; met je overnachting draag je bij aan het voortbestaan van het kerkje. Een deel van de inkomsten gaat namelijk direct terug naar het onderhoud. 

Pieter Stuyvesant kerk

Pieter Stuyvesant kerk

In Peperga kun je overnachten in de Pieter Stuyvesant kerk. Hier breng je de nacht door in een groot hemelbed; hoe toepasselijk wil je het hebben.

Kerkje 1621

Kerkje 1621

In Hoornsterzwaag overnacht je hemels in Kerkje 1621. Uniek aan deze locatie - los nog van dat het een kerkgebouw is - is dat het ingericht is door meubelmerk MADE.COM. 

Overnachten in een oude school

Bijzonder kamperen - Anders dan anders

Hangmatkamperen

Hangmatkamperen

Een trend anno 2021: hangmatkamperen! Alhoewel wildkamperen in Nederland verboden is kom je met je hangmat een heel eind in die richting. In Het Andere Friesland kun je op drie verschillende Natuurkampeerterreinen in je hangmat kamperen. 

In een pipowagen

In een pipowagen

Op de camping, maar dan niet met de ontberingen van lekker tentzeilen en afgebroken tentstokken: bij Camping UtSicht kun je ook in een pipowagen overnachten en dat is minstens zo leuk als in een 'gewone' caravan. Ook op camping Fraai in Haulerwijk vind je een pipowagen.

Glamping in safaritent

Glamping is nog altijd helemaal hot! Wel de lusten, niet de lasten. Je vindt glamping/safaritenten o.a. op RCN De Roggeberg, Recreatiecentrum De Wâldsang, Camping de oude Trambrug, Camping Bekhofschans, Camping de Stjelp, Hoeve Meskenwier en Camping De Geele Bosch.

Slapen als een trucker

Slapen als een trucker, dat doe je natuurlijk in een echte truck! Ervaar het leven van een trucker, maar dan wel een beetje luxer met hotelcosmetica en zachte handdoeken en optioneel een verrukkelijk ontbijt. Je slaapt met maximaal 2 personen in een DAF 105 XF SuperSpaceCab. De vrachtwagen staat geparkeerd op de camping bij de jachthaven van watersportdorp Akkrum. 

Lees meer

Op grote hoogte

Met een overnachting in het Watertorenhotel in Akkrum beleef je een wel heel bijzondere nacht. Op 41 meter hoogte... Je moet het maar durven! Maar dan heb je ook een uitzicht dat je je leven lang niet zult vergeten. In het Watertorenhotel (gebouwd in 1957) zijn twee prachtige suites, genaamd Aqua en Turrem, oftewel Latijn voor Water en Toren. 

Lees meer

Slapen op het water

 • Stella Frisia

  De tweemastklipper Stella Frisia is geschikt voor groepen tot dertig personen en beschikt over 10 hutten, 2 douches en 3 toiletten. Het ruime dagverblijf heeft grote ramen waardoor je ook als je binnen zit nog royaal uitzicht hebt over de Friese meren. En dat wil je.

  Lees meer
  Stella Frisia
 • Klipper De Hoop

  Klipper De Hoop is een tweemastklipper met als bouwjaar 1911. Het schip beschikt nu over 13 hutten, 3 douches, 3 toiletten en een ruim dagverblijf met grote ramen en veel daglicht. 

  Lees meer
  Klipper De Hoop
 • Kampeer op een sloep

  Slapen op een sloep, ook dat kan! In Nationaal Park De Alde Feanen mag je op verschillende plekken aanmeren om vervolgens de nacht door te brengen. Bij schemer zou je hier zelfs een otter kunnen spotten. Aanrader!

  Lees meer
  Kampeer op een sloep

Unieke accommodaties