Ga naar inhoud
MAP

Opera Viswijven van Joseph Haydn

Nijetrijne

In het Nederlands gezongen komische opera. Vrij naar Le Pescatrici (1770). Na afloop wordt een maaltijd met wijn geserveerd. In een vissersdorpje bevindt zich de erfgename van een groot imperium die als zuigeling het dorp werd binnen gesmokkeld. 20 jaar later wordt zij door een vreemdeling gezocht.

Opera Nijetrijne produceert sinds 2001 jaarlijks 18e-eeuwse komische opera´s. De in het Nederlands gezongen openluchtvoorstellingen zijn aantrekkelijk voor een breed publiek, voor kenners en niet-kenners, voor jong en oud en leiden ieder jaar tot grote belangstelling.

 Voor 2024 staat Viswijven, een Nijetrijnse bewerking  van Le Pescatrici (1770)  van Joseph Haydn, op het programma.  

De door Opera Nijetrijne op locatie geproduceerde stukken zijn vrolijk en muzikaal interessant, het libretto goed volgbaar door de hertaling in hedendaags Nederlands, de uitvoering professioneel, de locatie in het natuurgebied prachtig en de verzorging rijkelijk en gastvrij: ontvangst met koffie, thee en sandwiches, in de pauze een borrel met hapje en na afloop een eenvoudige maaltijd met wijn.  

De locatie wordt bereikt na een wandeling van ongeveer 15 minuten door het bijzondere natuurgebied De Rottige Meente. De voorstellingen worden in principe buiten gespeeld. Bij onverhoopt slecht weer wordt een tent gebruikt waarin ook de maaltijd geserveerd wordt.

 Voor meer informatie, filmpjes en recensies van de afgelopen jaren zie www.operanijetrijne.nl.

 Over Viswijven (Le pescatrici)

Haydn schreef deze opera samen met de beroemde librettist Carlo Goldoni. In een vissersdorpje bevindt zich tussen de bewoners de erfgename van een groot imperium. Alleen haar “vader” weet dat zij als zuigeling stiekem het dorp binnen gesmokkeld is. Op een dag verschijnt er een vreemdeling die haar zoekt. De strijd brandt onmiddellijk los: verloofden laten hun geliefden in de steek, vaders prijzen hun dochters aan, broers zetten hun zusters in de uitverkoop.

Naar goed Nijetrijns gebruik krijgt het publiek een geheel eigen kijk op het geheel.

Wanneer:
13 t/m 25 augustus
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Opera Viswijven van Joseph Haydn

Pieter Stuyvesantweg 134
Nijetrijne
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten