Ga naar inhoud
MAP

Pedaal Muzikaal

Poppodium Iduna, Drachten

Sportief genieten van muziek: maak het mee tijdens Pedaal Muzikaal!

Sportief genieten van muziek: maak het mee tijdens Pedaal Muzikaal!

Ontdek het hart van Friesland vanaf het zadel tijdens een indrukwekkende fietstocht boordevol muzikale verrassingen op de route. Je fiets in een gezellige groep een route van 45 kilometer door het mooie Smallingerland, start- en eindpunt is in het bruisende centrum van Drachten. Op de route maak je tussenstops bij diverse sfeervolle horecagelegenheden om je stempel te bemachtigen. Maar dat is niet alles: bij elke horecastop staat een lokale artiest klaar om een fantastisch akoestisch optreden weg te geven.

Deze editie wordt extra bijzonder, want Pedaal Muzikaal viert dit jaar het vijfjarig jubileum. Na afloop krijgen alle deelnemers op vertoon van hun volle stempelkaart een lintje als herinnering aan deze avontuurlijke prestatie. Heb jij alle vijf edities meegedaan? Dan hebben we een speciaal bedankje voor je!

Dus, haal je stalen ros van stal en ga met ons mee op deze unieke fietstocht door het schitterende landschap van Friesland. Een ervaring die je niet wilt missen!

Starttijden:

Pedaal Muzikaal wordt dit jaar gefietst in vier verschillende groepen, je kunt voor een specifieke starttijd een ticket kopen.

  • Groep 1 - Start 12:00
  • Groep 2 - Start 12:30
  • Groep 3 - Start 13:00
  • Groep 4 - Start 13:30

Line-up:

We verklappen je nu alvast welke muzikale verrassingen je onderweg tegenkomt.

Jack Bottleneck
Jack Bottleneck maakt een eigenzinnige mix van blues, bluegrass, country en americana. Opgegroeid in het Texas van Europa, de Friese Wouden, waar men dwars, “oars as oars” en vrijgevochten is, krijgt hij al op jonge leeftijd vele muzikale stromingen mee die hij later terug laat komen in z’n karakteristieke rauwe stemgeluid en diepgaande gitaarspel. Na een aantal donkere jaren worstelde hij zichzelf weer naar de bovenwereld om zich te richten op een muzikale toekomst. En wat voor een!

Robin Yzerman
De van origine Groningse songwriter Robin Yzerman maakt eerlijke muziek. Ze verrast je met haar heldere en soepele stem die ze gebruikt om prachtige, soulvolle nummers te zingen waar je je in kunt herkennen. Veelal geïnspireerd door haar familie en zich niets aantrekkend van muzikale trends zijn haar liedjes des te authentieker en valt er voor elke muziekliefhebber iets uit te halen.

Jankobus Seunnenga
Jankobus Seunnenga noemt zichzelf poëet en droogkloot. Deze Friese oerpunker, die in 2012 het ‘Dreents Liedtiesfestival’ won, verwierf bekendheid met de band Kobus gaat naar Appelscha en country- & folkduo Pigmeat. Tegenwoordig treedt hij solo op met zijn ontroerend absurdistische liedjes.

Amarens de Boer
Kleine Prijs winnares Amarens is liedjesschrijver en zangeres. Ze is geboren in Groningen, opgegroeid in Zeeland en nu gevestigd in Friesland. Haar muziek heeft net als haar roots veel verschillende invloeden, van onder andere kleinkunst, jazz en pop met her en der een grappige woordspeling.

Ralph de Jongh
Gewapend met slidegitaar en mondharmonica speelt Ralph de Jongh met een overtuiging en drive die je vandaag de dag niet veel meer ziet. Opgaand in zijn eigen muziek, alsof hij zelf uit de Mississippiregio komt, brengt Ralph een stuk muziekcultuur zoals we dat kennen van Robert Johnson, Son House, Skip James en Muddy Waters, waar je soms zelfs een na-oorlogs randje Stones in terug kan vinden. Ralph is zonder twijfel de hardst werkende en meest productieve songwriter van de Vaderlandse blues!

Wanneer:
1 september
Prijsinformatie:
Vanaf € 15,-
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Pedaal Muzikaal
Poppodium Iduna

Oliemolenstraat 16
9203ZN Drachten
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten