Leven met je (voeten) in het water
In deze fietstocht kom je meer te weten over de geschiedenis en het ontstaan van de Rottige meente: een natuurreservaat in de provincie Friesland. De Rottige Meente is een verwijzing naar een klein gebied ten zuiden van Nijetrijne. Een plek die vroeger bekend stond als de ''groote Veenpolder in Weststellingwerf''. Net na de ijstijd ontstond hier een nat veenlandschap met veel water. Het veenlandschap trok veel wilde dieren en insecten. Ook kwamen hier mensen op af. Want er werd hier veenlandschap afgegraven voor turf. Een brandstof die in die tijd enorm bruikbaar en belangrijk was.
Arjan Postma neemt je verder mee naar mooie plekken. Je zult hier meer te weten komen over het het landschap dat vooral bestaat uit veel natuurlijke elementen.
Wil je niks missen van de bijzondere verhalen van Arjan Postma? Gebruik dan de Izitravel app.
Dit ga je zien
Windmolen de Rietvink
In het Friese dorp Nijetrijne staat een molen met een bijzonder verleden. Windmolen de Rietvink werd in 1855 gebouwd en tot 1964 fungeerde de molen als poldermolen. Deze molen werd gebruikt voor het droogleggen van de veenpolder.

Driewegsluis, De Linde
De Driewegsluis is een grote sluis in rivier De Linde vlakbij het dorpje Nijetrijne in Zuidoost Friesland. Naar het Noorden heeft de sluis nog een uitgang naar de Helomavaart.

De Linde
De Linde is een prachtig rivier in Zuid-Friesland. Deze rivier loopt van het dorpje Tronde tot Kuinre. De rivier vormt een provinciegrens tussen Friesland en Overijssel, waar je langs het water heerlijk kunt gaan wandelen en fietsen.

Rottige Meente - Lindedijk - Vogelkijkhut
Regelmatig zijn hier bijzondere vogels te zien.

Klokkenstoel van Spanga
In het Friese dorp Spanga staat een monumentaal bouwwerk. De huidige Klokkenstoel van Spanga werd in 1989 geplaatst op het kerkhof van Spanga. Na de bouw was er geen geld meer om een klok aan te schaffen. Hoe dit verder is gegaan, dat lees je hieronder.

Het voetpad
Het voetpad werd speciaal aangelegd omdat de wens kwam om gebieden met ander vervoer te bereiken. Hierdoor werden er ''buitenwegen'' aangelegd. Vroeger was deze plek niet zo gemakkelijk om te bereiken. Waarom? Hieronder leest u daar meer over.

- 35
- 36
- 32
- 30
- 28
- 35