Ga naar inhoud
MAP

Watersport in Heerenveen

Beleef een gouden dag op het water! Ontdek in Zuidoost-Friesland de verrassende waterregio Akkrum, Aldeboarn en Heerenveen. Of je nu komt zeilen, suppen, kanoën of met de sloep het water op wilt, hier beleef je een nog onontdekte kant van Friesland... Het Andere Friesland. In alle rust en met alle ruimte, meander je door de prachtige natuur. Het is dé uitvalsbasis om het National Park De Alde Feanen, de unieke Turfroute of de bekende Friese meren te beleven. Geen ervaring of geen eigen boot? Geen probleem. Je huurt er eenvoudig een en we helpen je graag op weg met een mooie (dag)route. Vergeet vooral niet een bezoek te brengen aan het sfeervolle Akkrum met unieke winkeltjes en restaurants of het bruisende Heerenveen. Ook bij regen biedt deze stad trouwens uitkomst!

 • Zeilen

  Met je eigen boot of met een gehuurde zeilboot maak jij de mooiste tochten over het Friese water. 

  Lees meer
  Zeilen Alde Feanen skutsjesilen meer zeilboot blauwe lucht
 • Varen

  Zonnige voorjaars- of zomerdag? Ga dan lekker varen met bijvoorbeeld een sloep! 

  Lees meer
  Varen
 • Suppen

  Zin in een sportieve dag op het water? Op een SUP-board ontdek je het water eens op een andere manier!

  Lees meer
  Suppen
 • Kanoën

  Gaan met die peddels! Kanoën is actief, maar tegelijkertijd ook zeer rustgevend.

  Lees meer
  Kanoën Kano varen Zuidoost Friesland

Turfroute

Turfroute

De vaarten waar wij nu plezier van hebben, zijn ooit met de schop gegraven door veenarbeiders. Vroeger werden de volle vrachten turf over deze wateren naar hun eindbestemming vervoerd. Een bijzondere geschiedenis die de moeite waard is om meer over te weten te komen terwijl je over deze prachtige vaarroute vaart!

NP De Alde Feanen

NP De Alde Feanen Alde Feanen water riet natuurgebied

De Alde Feanen is één van de 21 Nationale Parken die Nederland telt. Dit waterrijke natuurgebied is ontstaan vanuit veenafgravingen. Dit laagveenmoeras bestaat uit honderden kleine eilandjes en is ongeveer 200 voetbalvelden groot. Er zijn 450 plantensoorten en 100 soorten broedende vogels te vinden, waaronder de grote zeearend. 

De Friese meren

De Friese meren Alde Feanen zeilen

Vanuit Heerenveen ben je zó in het Friese merengebied. Het Sneekermeer, de Fluessen, het Tjeukemeer, de Oudegaasterbrekken, het Heegermeer en het Nannewiid zijn voorbeelden van deze Friese meren. Al deze meren staan met elkaar in verbinding en staan dan ook garant voor een fantastische dag op het water. Via het Nannewiid kom je overal!

Overnachten aan het water

In de regio Heerenveen kun je op verschillende plekken langs, op, of vlakbij het water overnachten. Zoek je een camping, hotel, B&B of camperplaats als uitvalsbasis voor een heerlijke watersportervaring? Op onze website staan een heleboel aanbieders van prachtige plekken in de natuur, in het hart van de bruisende plek Heerenveen of in de knusse dorpjes rondom deze stad. 

Kom je overnachten? - Aanlegplaatsen, campings, hotels en B&B's!

Activiteiten en evenementen in regio Heerenveen