Ga naar inhoud
MAP

Recept droge worst lolly's

Benodigdheden

8 eetlepels mosterd

- ¼  liter bouillon

- 5 blaadjes gelatine

- 1 grote Friese droge worst van Slager Spijkerman uit Akkrum

- 100 gram verse bieslook

- 10 stevige saté-prikkers
 

(Bereidingstijd: 30 minuten)

worst vlees slager

Tip van Reitse: darm verwijderen is simpel met een vriezer en heet water

Bereidingswijze

Voorbereiding: 

  • Leg de worst drie uur in de vriezer.
  • Spoel de worst af met heet water.
  • De darm laat los en je kunt deze in één keer verwijderen.

Mosterdgelei maken:

  • Gelatineblaadjes 15 minuten weken in koud water, daarna uitknijpen.
  • Bouillon met mosterd aan de kook brengen.
  • De gelatine door de warme mosterdbouillon roeren tot het is opgelost.
  • Het geheel wegzetten in de koelkast totdat het bijna begint te stollen.

Lolly's maken:

  • Snij de worst in 10 gelijke stukken en doe de saté-prikkers erin
  • Doe de worst in de vriezer om ze diep te koelen!
  • Als de mosterdgelei nog net vloeibaar is de gekoelde stukjes worst erdoor halen en uit laten lekken.
  • Tenslotte nog even bestrooien met fijn gesneden bieslook.
Pan keuken koken

Nog niet uitgekookt? - Ook dit is lekker...