Ga naar inhoud
MAP

Recept met rood fruit

Benodigdheden roodfruit terrine

Benodigde keukenmaterialen:
- Een grote schaal + schone theedoek
- Een cakeblik van 30 cm
- Steelpan
- Garde en spatel
- Plastic folie

Pluk bijvoorbeeld bij De Struikrover de volgende vruchten:
- 200 gram frambozen
- 150 gram blauwe bessen
- 150 gram bramen
- 300 gram aardbeien
- 200 gram rode aalbessen

Wat heb je nog meer nodig voor 10 plakken roodfruit terrine?
25 blaadjes gelatine
- ½  liter koud water voor het weken van de gelantine
- ½ liter droge witte wijn
- ½ liter Fryske Frucht appelsap
- suiker naar smaak toevoegen

(Bereidingstijd: 30-40 minuten)

Bessen frambozen fruit plukken

Tip van Reitse: is het fruit iets te zuur, dan meer suiker toevoegen

Bereiding roodfruit terrine

  • Week de gelatine blaadjes 10 minuten in het water, goed los van elkaar.
  • Kook de wijn en appelsap en voeg wat suiker toe, wacht tot de suiker is opgelost.
  • Knijp de gelantine blaadjes uit en voeg ze toe aan de stroop.
  • Roer de gelatine met een garde door de stroop totdat ze zijn opgelost.
  • Zet de gelei in de koelkast, het moet wel vloeibaar blijven.
  • Bekleed de cakevorm met plastic folie.
  • Leg het fruit op een schone keukendoek, verwijder de kroontjes van de aardbeien en steeltjes van bessen.
  • Vul de beklede cakevorm overvol met de mix van fruit. 
  • Giet de afgekoelde gelei in in de cakevorm totdat deze overstroomt.
  • Tik tegen de cakevorm, zodat alle gelei in de hele vorm verdeeld is.
  • Dek de bovenkant van de cakevorm af met folie en druk voorzichtig het fruit aan.
  • Leg bovenop de cakevorm een zware snijplank.
  • Nu 10 uur goed koelen in de koelkast.
  • Hierna draai je de cake in één keer om, verwijder het plastic en snij de fruitterrine in dikke plakken.
Pan keuken koken

Nog niet uitgekookt? - Ook dit is lekker...