Ga naar inhoud
MAP

Met het gezin op vakantie in Friesland

Liever niet naar het buitenland? Maak je geen zorgen, in Het Andere Friesland is het minstens zo leuk en je hoeft er maar een uurtje voor in de auto. Leef je helemaal uit tijdens een uitdagende mountainbikeroute, ga klimmen in een klimbos of zwemmen in één van de bosmeertjes.

 

Echt even tijd voor elkaar? Dan is het fijn om samen in beweging te gaan! Na een stevig ontbijt in je B&B, op je camping of in je vakantiehuisje is het tijd voor mountainbiken door de bossen bij Beetsterzwaag, kayakken door natuurgebied Rottige Meente bij Wolvega of survivallen in het bosrijke Appelscha! Gegarandeerd dat je kinderen dit avontuur nooit weer vergeten!

Tijdens je vakantie in Het Andere Friesland wil je ongetwijfeld veel van de omgeving zien. Dat kan al abseilend vanaf één van onze uitkijktorens ;) Maar er zijn ook minder spannende alternatieven. Met kleinere kinderen kun je kabouters gaan zoeken, hutten gaan bouwen of jumpen! Wie zegt trouwens dat je daar klein voor moet zijn?

Natuurlijk wil je lekker eten tijdens je vakantie in Het Andere Friesland! Na het doen van de Friese Foodtour kun je in je eigen vakantiehuisje aan de slag met heerlijke streekproducten, maar je kunt ook heerlijk uit eten gaan naar één van de vele kidsproof restaurants.

 • Friese Foodtour

  Rij door Zuidoost Friesland en sprokkel je maaltje bijeen.

  Friese Foodtour Fietsen achterop
 • Outdoor cooking

  Met lokale producten buiten koken: een hele belevenis!

  Outdoor cooking Outdoor cooking vuur
 • Kidsproof restaurants

  Als de kinderen goed eten, hebben pa en ma ook een fijne avond!

  Kidsproof restaurants

Na deze drukke dag is het heerlijk bijkomen in je eigen vakantiehuisje, chalet of glampingtent op een mooi vakantiepark of gezellige boerderijcamping in Het Andere Friesland. Voor grotere families zijn de groepsaccommodaties in Zuidoost Friesland heel geschikt.

De leukste overnachtingsplekken

Hoe hebben jullie je gezinsvakantie in Zuidoost Friesland ervaren? Laat het ons weten en post je foto's op social media met #hetanderefriesland!