Ga naar inhoud
MAP

Oranjeconcert 2024

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Wolvega

Zaterdag 27 april vindt traditiegetrouw het Oranjeconcert plaats met medewerking van Brassband Euphonia uit Wolvega en zangeres Sharon Kips. Het concert wordt georganiseerd door Stichting Bijzondere Concerten de Stellingwerven.

Koningsdag is een dag die inmiddels bol staat van de tradities. Door het hele land wordt er actief feest gevierd en zijn er tal van vrijmarkten en andere evenementen. Het Oranjeconcert behoort inmiddels ook tot één van die Koningsdag tradities in de gemeente Weststellingwerf. 

Stichting Bijzondere Concerten de Stellingwerven presenteert in samenwerking met Brassband Euphonia uit Wolvega het Oranjeconcert editie 2024 met medewerking van zangeres Sharon Kips. Kips werd in 2007 bekend als winnares van de eerste editie van het RTL4-programma X Factor. Een week na haar winst kwam haar debuutsingel “Heartbreak Away” binnen op de eerste plaats van de Nederlandse hitlijsten. De genres waar haar indrukwekkende stem in uitblinkt zijn pop, gospel en soul. Naast zangeres geef ze ook les op haar eigen zangschool. Sinds 2007 heeft ze 5 albums opgenomen. Waar de eerste 2 een hoog popgehalte hadden koos zij met de laatste 3 albums “Amazing Grace”, “Groei” en “Onvoorwaardelijk” voor het vertellen van een verhaal. Een aanwinst voor deze editie van het Oranjeconcert.

Dit jaar staat Euphonia tijdens het Oranjeconcert voor het eerst onder leiding van dirigent Gerben Pol, sinds mei 2023 de vaste dirigent van het A-orkest van Euphonia. Pol brengt cultuur in beweging. Als adviseur brengt hij beweging en vernieuwing in monumentale gebouwen. Daarnaast helpt hij musici en gezelschappen verder en vooruit. Cultuur laten leven en beleven – daar gaat het volgens Pol om. Met zijn humor en enthousiasme zorgt hij voor een frisse en positieve energie in de band. 

Pol vindt het belangrijk om conceptueel te programmeren. Daarmee heeft dit concert niet alleen een thema gekregen, maar ook een programma wat de bezoeker (subtiel) aan het denken zet en maatschappelijke thema's agendeert. Vanwege de spannende presidentsverkiezingen in de V.S. is er gekozen voor het thema 'Amerika'. En daarmee dus diverse muziek van Amerikaanse componisten. De bezoeker krijgt veel moois te horen wat is ontstaan in het land van de onbegrensde mogelijkheden. Al met al is er op een feestelijke avond, subtiel aandacht voor het bredere perspectief. 

De presentatie van de avond is zoals ieder jaar in handen van de veelzijdige Paul Passchier uit Scherpenzeel. Paul studeerde af als zanger aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Samen met zijn vrouw, theaterregisseur/choreograaf Wilma Hoornstra, maken ze musicals en theaterproducties, vaak voor de jeugd. Zo hebben ze de eerste vijf (bekroonde) theatervoorstellingen van Woezel en Pip gemaakt. Sinds 2016 produceren ze ieder jaar een spiksplinternieuwe, zelfgeschreven familiekerstmusical voor Schouwburg De Lawei in Drachten. Naast zang- en theaterwerk is Paul actief als presentator van congressen en bedrijfsevents.

Het Oranjeconcert vindt plaats in sporthal “De Olde Steense” aan de Deken Vaasstraat in Wolvega dat traditiegetrouw voor deze avond wordt omgebouwd tot een concertzaal. Het concert begint om 20.00 uur waarbij de zaal opengaat om 19.00 uur. De kaartverkoop start in de eerste week van april bij de Albert Heijn in Wolvega, Primera en de leden van Euphonia.

Daarnaast is het mogelijk om via de website euphoniawolvega.nl kaarten te bestellen. Heel graag tot 27 april aanstaande! 
Toegangskaarten: Entree: € 20,00 inclusief consumptie Met CJP-pas: €12,50

Wanneer:
t/m 27 april
Prijsinformatie:
Vanaf € 20,-
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Oranjeconcert 2024

Deken Vaasstraat 15
8472 AA Wolvega
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten