Ga naar inhoud
MAP

Flirtende watersnippen in de Tsjongerdellen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Donkerbroek

In het vroege voorjaar ontwaakt de natuur. De eerste zonnestralen zorgen voor pril geluk in de natuur. De liefde hangt in de lucht. Ook de watersnip is zo’n vogel die weer op de versiertoer gaat. Met een beetje geluk is dit tijdens deze excursie te bewonderen....

In het vroege voorjaar ontwaakt de natuur. De eerste zonnestralen zorgen voor pril geluk in de natuur. De liefde hangt in de lucht. Ook de watersnip is zo’n vogel die weer op de versiertoer gaat. Met een beetje geluk is dit tijdens deze excursie te bewonderen. De Tjongerdellen is hier het decor voor een prachtige natuurbeleving. Kom je ook?

De watersnip heeft een bijzondere strategie om een mooi vrouwtje te versieren. Deze zeldzame weidevogel vliegt tijdens de balts in een schuine hoek omlaag. Door de vibratie van de buitenste pennen van zijn staart met de lucht ontstaat een soort blatend geluid. Hierdoor wordt de watersnip ook wel de blatende geit genoemd.

Watersnippen houden van de kruidenrijke graslanden van de Tsjongerdellen. Met hun typische lange snavel zoeken zij naar eten in de bodem. Het is daarom belangrijk dat het grasland nat is, zodat zij lekker met hun snavel kunnen wroeten in hun zoektocht naar slakjes, wormen, insecten en larven. Wil je meer weten over de Tsjongerdellen en de versierpogingen van de watersnip bekijken? Geef je dan op voor deze excursie.

Interesse? Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00u) via onderstaand formulier. Bij vragen, bel 0511 - 53 96 18 (alleen tijdens kantooruren).

Wanneer:
t/m 27 april
Prijsinformatie:
Vanaf € 2,- (voor kinderen)
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Flirtende watersnippen in de Tsjongerdellen

Vaart Westzijde 17
8435 WC Donkerbroek
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten