Ga naar inhoud
MAP

Wandelexcursie nieuwe natuur bij Schaopedobbe

Elsloo

Bij avond lopen door de prachtige natuur van de Schaopedobbe. Het kan tijdens deze wandelexcursie van It Fryske Gea, waarbij er speciaal aandacht is voor de nieuwe ontwikkelingen in het gebied aan de zuid- en noordzijde. Meer ruimte voor de natuur Enige...

Bij avond lopen door de prachtige natuur van de Schaopedobbe. Het kan tijdens deze wandelexcursie van It Fryske Gea, waarbij er speciaal aandacht is voor de nieuwe ontwikkelingen in het gebied aan de zuid- en noordzijde.

Meer ruimte voor de natuur Enige jaren geleden heeft de Schaopedobbe er 10 ha voormalige landbouwgrond bijgekregen, wat inmiddels is omgevormd naar vruchtbare cultuurgrond. Je ziet hier dan ook al een mooie natuurlijke ontwikkeling. De voormalige zandpoel is weer zichtbaar en we komen ook langs een gedeelte van een oud pad naar de voormalige molen bij de Muldersweg.

Volop beweging en kleur Tijdens de wandelroute passeren we o.a. dassen - en vosseburchten en spotten we misschien wel een ree. In dit gebied leven deze sierlijke dieren volop!

Daarnaast bloeit de struikheide in deze tijd van het jaar prachtig paars en gaan we op zoek naar bijzondere en beschermde planten, mogelijk zelfs al in de reeds aangelegde nieuwe natuur! Door de hoogte verschillende en voedselarme omstandigheden is het gebied rijk aan soorten als buntgras, heidespurrie, bekermossen, valkruid, wilde tijm en klokjesgentiaan. En in het bosgedeelte gaan we op zoek naar de havik, grote bonte specht, gekraagde roodstaart, kuifmees en zwarte mees. Als we geluk hebben komen we misschien zelfs de klapekster tegen! Ook de adder en levendbarende hagedis komen in de Schaopedobbe nog voor, net als veel vlinder- en libellesoorten. Genoeg om te bekijken.

Al met al een wandeling vol diversiteit en prachtige natuur!

*Tip: trek gepast schoeisel aan.

Interesse? Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00u) via onderstaand formulier. Bij vragen, bel 0511 - 53 96 18 (alleen tijdens kantooruren).

Wanneer:
6 september
Prijsinformatie:
Vanaf € 2,- (voor kinderen)
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Wandelexcursie nieuwe natuur bij Schaopedobbe

Elsloo
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten