Ga naar inhoud
MAP

Fryske Wâlden Rit

(218,0 km)

218 kilometer door Nationaal Landschap Noardlike Fryske Wâlden. Fryske Wâlden is een landschappelijk aantrekkelijk en uniek gebied. Je ziet hier houtwallen, weidegronden, meren, moerassen en veel zandpaden. Opvallend is het grote aantal pingo’s en dobben. Rijen bomen met daaronder (bramen)struiken omzomen de weilanden.De belangrijkste kenmerken van het gebied zijn de dykswâlen (houtwallen), elzensingels, dobben en pingo’s en dorpen en gehuchten.

Onderweg kom je langs diverse musea, bezoekerscentra en grati rustpunten om van de natuur te genieten.

Dit ga je zien

Startpunt: Parkeerplaats van Wokpaleis Fryslân (E10)
Rijksstraatweg 17
9256XD Ryptsjerk
1

Park Vijversburg

Park Vijversburg

Park Vijversburg, nabij Leeuwarden, is elke dag open. Ook nu! Geef elkaar de ruimte en geniet.

2

Korenmolen de Hoop Sumar

Korenmolen de Hoop Sumar

De korenmolen is iedere zaterdag geopend en te bezichtigen o.l.v. een vrijwillige molenaar. Tevens worden er graanproducten verkocht op de maalzolder.

3

It Wikelslân - natuurgebied in NP Alde Feanen

It Wikelslân - natuurgebied in NP Alde Feanen

Wandelen in een moerasbos? Dan start hier je ontdekkingstocht. Een 3 of 5 kilometer lange wandeling door dit bijzondere gebied dat onderdeel is van het Nationaal Park Alde Feanen.

4

Skûtsjemuseum Earnewâld

Skûtsjemuseum Earnewâld

In dit museum staat het leven van vroegere generaties skûtsjeschippers centraal.

5

Openluchtmuseum It Damshûs

Openluchtmuseum It Damshûs

Openluchtmuseum over turf en sociale strijd Het openluchtmuseum biedt een boeiende terugblik op het bewogen verleden rond 1900. In het museum wordt het opgraven van laagveen om turf te maken in beeld gebracht.

6

Buitencentrum Drents-Friese Wold

Buitencentrum Drents-Friese Wold

Het Drents-Friese Wold, een groots natuurgebied waar je de wilde natuur kan beleven! Buitencentrum Drents-Friese Wold bij Appelscha is hét startpunt voor een dagje uit.

7

TIP Bakkeveen

TIP Bakkeveen

TIP Bakkeveen (voormalige VVV) in het zuidoosten van Friesland heeft voor bezoekers van het gebied een schat aan informatie. Wandel- en fietskaarten, tips voor uitjes, campings, groepsverblijven, evenementen en ... souvenirs

8

Museumboerderij Ot en Sien

Museumboerderij Ot en Sien

Museumboerderij Ot en Sien in Surhuisterveen, de locatie voor een toeristisch uitstapje, groepsuitstapje of familiefeestje.

9

Camping de Hammerslag

Camping de Hammerslag

CampingMini camping (20 plaatsen) met camperplaatsen en blokhutten verhuur. We verhuren in totaal 4 blokhutten. Desgewenst in combinatie met een ontbijtbuffet in onze recreatie zaal.

Eindpunt: Parkeerplaats van Wokpaleis Fryslân (E10)
Rijksstraatweg 17
9256XD Ryptsjerk