Ga naar inhoud
MAP

Te voet op ontdekkingstocht in een bijzonder beekdal

Oldeholtpade

Wandelen door een oase van rust in de Lendevallei bij Wolvega. Hier is de natuur in ontwikkeling en dit brengt bijzondere veranderingen met zich mee. Het is een afwisselend gebied met kronkelende rivierarmen, moerasbosjes en bloemrijke polders. Onze natuurgids...

Wandelen door een oase van rust in de Lendevallei bij Wolvega. Hier is de natuur in ontwikkeling en dit brengt bijzondere veranderingen met zich mee. Het is een afwisselend gebied met kronkelende rivierarmen, moerasbosjes en bloemrijke polders. Onze natuurgids neemt je dan ook graag mee voor een ontdekkingstocht in dit prachtige natuurgebied.

Na de vervening is de Lendevallei lange tijd aan haar lot overgelaten. Er ontwikkelde zich een prachtig laagveenmoerasgebied. Een afwisselend gebied met moerasbosjes en kronkelende rivierarmen. It Fryske Gea is de afgelopen jaren flink aan het werk geweest in dit gebied, wat ten goede komt aan de natuurwaarden. Door de ontwikkelingen en de verbeterde waterkwaliteit doet de otter het sinds enkele jaren goed in het oude reservaat.

Ga mee op pad met onze natuurgids en geniet van de rust in de avond. Misschien worden we nog getrakteerd om een mooie zonsondergang.

Interesse? Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00u) via onderstaand formulier. Bij vragen, bel 0511 - 53 96 18 (alleen tijdens kantooruren).

Wanneer:
t/m 14 oktober
Prijsinformatie:
Vanaf € 2,- (voor kinderen)
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Te voet op ontdekkingstocht in een bijzonder beekdal

Oldeholtpade
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten