Ga naar inhoud
MAP

Op zoek naar de klapekster bij de Schaopedobbe

Elsloo

De Schaopedobbe is een mystiek natuurgebied dichtbij Appelscha met heide, vennen, een zandverstuiving en bos. Samen met een gids van It Fryske Gea gaan we al wandelend op zoek naar de sporen van de klapekster. Ga jij ook mee? Forten De Schaopedobbe...

De Schaopedobbe is een mystiek natuurgebied dichtbij Appelscha met heide, vennen, een zandverstuiving en bos. Samen met een gids van It Fryske Gea gaan we al wandelend op zoek naar de sporen van de klapekster. Ga jij ook mee?

Forten De Schaopedobbe is een verborgen natuurpareltje tussen Elsloo en Appelscha. Hier kun je in alle rust genieten van de prachtige heide, het bos, de oude hooilandjes een zandverstuiving. Opvallend zijn de grote verschillen in hoogte en dat komt door de invloed van de wind op het zand. In het gebied liggen daardoor hoge opgestoven delen, maar ook lagergelegen uitgestorven laagtes.

Schapen wassen in het heideven De naam heeft het gebied de danken aan het mooie ven in het natuurgebied. Tegenwoordig heeft het heideven niets meer met schapen te maken, maar vroeger was dat anders. Voor de dieren hun jaarlijkse scheerbeurt kregen, werden ze in deze zogenaamde dobbe gewassen

Interesse? Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00u) via onderstaand formulier. Bij vragen, bel 0511 - 53 96 18 (alleen tijdens kantooruren).

Wanneer:
9 maart
Prijsinformatie:
Vanaf € 2,- (voor kinderen)
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Op zoek naar de klapekster bij de Schaopedobbe

Elsloo
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten