Ga naar inhoud
MAP

Joy Division Undercover

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Drachten

Joy Division Undercover komt naar Iduna om "Unknown Pleasures" integraal uit te voeren. Ter ere van het 45-jarig jubileum belooft dit eerbetoon een meeslepende ervaring te worden die de tijdloze invloed van Joy Division tot leven brengt!

Joy Division Undercover komt naar Iduna om de legendarische plaat "Unknown Pleasures" integraal uit te voeren. Ter ere van het 45-jarig jubileum belooft dit eerbetoon een meeslepende ervaring te worden die de tijdloze invloed van Joy Division tot leven brengt.

In 2024 is het 45 jaar geleden dat het invloedrijke debuutalbum "Unknown Pleasures" van de Britse band Joy Division uitkwam, wat het begin markeerde van de New Wave-beweging in de jaren 80. Het album inspireerde talloze bands, waaronder Echo & The Bunnymen, The Cure, U2 en Bauhaus. Zelfs hedendaagse bands zoals Interpol, Arcade Fire en The Editors laten weten sterk beïnvloed te zijn door Joy Division. Ter ere van dit jubileum gaat Joy Division Undercover, geprezen als de beste Joy Division tributeband ooit, in maart en april 2024 op tournee. De band zal het album "Unknown Pleasures" integraal uitvoeren, met zanger Erny Green en gitarist Henk Koorn die opmerkelijk de stem en het gevoel van Ian Curtis weten te evenaren. Hun oprechte en intense optredens hebben fans en critici overweldigd, met uitverkochte shows en lovende reacties. De tour belooft een volledige eerbetoon aan Joy Division te zijn, met naast het integrale album ook andere hoogtepunten uit het repertoire van de band.

Wanneer:
t/m 23 maart
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Joy Division Undercover

Poppodium Iduna
Oliemolenstraat 16
9203 ZN Drachten
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten