Ga naar inhoud
MAP

Wolvega

Met de 400 jaar oude paardenmarkt

Wolwagham, dit was 900 jaar geleden de naam van het hedendaagse Wolvega. De wolf kwam vroeger veel voor in de omgeving van Wolvega. De laatste wolf van Friesland werd echter - tot vreugde van veel mensen - in 1712 doorgeschoten door ene Albert Harms. Daar kreeg hij maar liefst honderd rijksdaalders voor, wat destijds een waar fortuin was. 

Inmiddels lijkt het er sterk op dat de wolf zich weer gevestigd heeft in Friesland. Wie weet komt hij terug op z'n oude stek.

In Wolvega staat sinds 1998 op het Pastorieplein een kunstwerk van de wolf, ontworpen door Bert Nijenhuis. Hij koos voor een 'vriendelijke' wolf. 

Tegenwoordig is Wolvega onder andere dé plek voor als je culinair wilt genieten. Ga bijvoorbeeld restaurant Smink als je wilt genieten van eten dat met lef en op hoog niveau bereid is. Ook als je wilt genieten van 'gewoon goed', kun je in Wolvega prima terecht.

 

De mooiste drafbaan

Kom je om wat meer adrenaline op te zoeken, dan is dit ook mogelijk in Wolvega! Wolvega beschikt namelijk over 1 van de laatste 4 overgebleven drafbanen van Nederland! Volgens de echte kenners zelfs 1 van de mooiste van Europa. Wekelijks, meestal op vrijdag, kun je een wedje leggen op de racers, op wie zet jij in? Wil je lekker genieten van een arrangement in combinatie met de races dan is dit ook mogelijk in het Victoriapark, reserveer van tevoren. 

Lees meer

Wolvega op de kaart